БИЈЕЉИНА: ГРАДСКА УПРАВА И САВЕЗ СИНДИКАТА НАСТАВЉАЈУ ДОБРУ САРАДЊУ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ГРАДСКА УПРАВА И САВЕЗ СИНДИКАТА НАСТАВЉАЈУ ДОБРУ САРАДЊУ


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић одржао је састанак са предсједницом Савеза синдиката Републике Српске Ранком Мишић, предсједником Синдиката локалне управе и самоуправе РС Бранком Зеленовићем и предсједницом Синдиката комуналних дјелатности и грађевинарства РС Драганом Врабичић.

- Констатовали смо да је сарадња у претходном периоду била добра и да ћемо наставити да унапређујемо досададашњу сарадњу. Чињеница је да су због пандемије вируса корона лошији финансијски резултати пословања у свим јавним институцијама и привредним субјектима и суочени са тим изозовима, констатовали смо да сва та дешавања не смију и неће остављати посљедице по права радника“, рекао је градоначелник Љубиша Петровић. Предсједница Савеза синдиката РС Ранка Мишић, истакла је да су градоначелника Петровића упознали о улози и дјеловању синдиката, као и шта су чије надлежности. 



- Отворили смо питање локалне управе са позиције радника и запослених у локалној управи. Јако је важно да се дође до новог колективног уговора којим ће се на бољи и квалитетнији начин регулисати права свих запослених у локалној управи у Бијељини, гдје иначе нема дуговања према радницима. Важно је да имамо ефикасну и добру локалну управу која ће бити на услузи грађанима овог града“, рекла је Мишићева и додала да су разговарали и о локалним предузећима која су у надлежности града, прије свега комуналних предузећа и водовода.



- За синдикат је јако важно да се поштују радничка права“, рекла је Мишићева и нагласила да је пандемија корона вируса допринијела отпуштању једног броја радника и да негативно утиче на нова запошљавања. Мишићева је изразила очекивање да ће сарадња са градоначелником Љубишом Петровићем бити добра. Предсједник Синдиката локалне управе и самоуправе РС Бранко Зеленовић је састанак оцијенио изузетно успјешним.

- Разговарали смо о радницима и радничким правим, о приједлогу и нацрту новог уговора, јер је посебни колективни уговор на снази до 1. марта. Надамо се да ћемо наредног мјесеца потписати нови појединачни колективни уговор, на ком раде наше правне службе и да ће права радника бити још заштићенија“, рекао је Зеленовић и додао да је сарадња са Бијељином у претходном периоду била успјешна и да се нада да ће тако и наставити. Драгана Врабичић, предсједница Синдиката радника комуналних дјелатности и грађевинарства  РС, рекла је да су разговарали о положају радника у овом сектору и да су добили подршку градоначелника да ће се нагомилани проблеми у предузећима ове дјелатности адекватно рјешавати.

Семберија инфо - О. Стјепановић
​Фото - Б. Милошевић