БРЧКО: ПЕТНАЕСТОГОДИШЊИ ЛУКА ОПАЧИЋ ВИТЕЗ ЧАСНОГ КРСТА :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО: ПЕТНАЕСТОГОДИШЊИ ЛУКА ОПАЧИЋ ВИТЕЗ ЧАСНОГ КРСТА


Фото: Срна
Петнаестогодишњи Лука Опачић из Брчког понио је данас титулу витеза Часног крста након што је први препливао 33 метра у ријеци Сави.
 
Опачић, који је био и најмлађи учесник Богојављенског пливања у Брчком, рекао је новинарима да му је ово први пут да плива за Часни крст, те захвалио осталим учесницима што су му дозволили да први доплива до крста.
 
"То ми је била дјечачка жеља, да пливам за Часни крст и ево, ове године се остварила", рекао је Опачић.
 
Предсједник Пливачко-екстремно спортског клуба "Атос-Сава" из Брчког Драшко Ђурић подсјетио је да је организација богојављенског пливања ове године повјерена том клубу, да је била ревијалног карактера и да су учествовали само чланови Клуба, њих 33.
 
"Сви они су побједници и витезови. Ту част да први доплива до крста дали смо Луки Опачићу, јер је најмлађи међу њима, а на млађима свијет остаје и они треба да гаје наше православне традиције", истакао је Ђурић.
 
Протојереј-ставрофор Жељко Матић подсјетио је да је богојављенско пливање за Часни крст у Брчком обновљено 2014. године, након 77 година паузе, те да је и овогодишња организација протекла без проблема и у радости.
 
Богојављенском пливању, које је одржано у ријеци Сави на градском излетишту Фицибајер, претходило је освештање водице и богослужење у храму Успења пресвете Богородице у градском насељу Српска Варош.
 
Извор: Срна