УГЉЕВИК: ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ ОБИЉЕЖИЛИ КРСНУ СЛАВУ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ЧУВАРИ ТРАДИЦИЈЕ ОБИЉЕЖИЛИ КРСНУ СЛАВУ


Културно-умјетничко друштво /КУД/ "Рудар" из Угљевика обиљежило је, ломљењем славског колача, крсну славу и заштитника Светог Василија Великог у Храму Свете Петке Параскеве.

Након ломљења славског колача, кум славе, начелник Угљевика Василије Перић честитао је славу члановима и руководству КУД-а, истичући да је то друштво чувар традиције, културе и обичаја овога краја, те да на најбољи начин представља општину и Републику Српску широм свијета.



"Хвала вам за све што сте у протеклом периоду чинили за наш Угљевик, показујући оно што је наше најљепше, што чувате нашу културу, традицију и наше обичаје", рекао је Перић у обраћању.

Предсједник КУД-а Милан Лазић навео је да ово културно-умјетничко друштво броји 350 чланова распоређених у осам ансамбала.

Честитавши славу и православну Нову годину, Лазић је пожелио да ова година буде боља од претходне, испуњена бројним наступима ансамбала.

"У протеклој години, због пандемије вируса корона, нисмо имали наступе, ускраћени смо и за организацију Међународног фестивала фолклора у Угљевику, који је постао традиција у овом крају, али смо марљиво вјежбали и поштовали епидемиолошке мјере", рекао је Лазић.

Општина Угљевик