Рекордан број учесника :: Semberija INFO ::

 

Рекордан број учесника


Интернационални фестивал музике „ Примавера" ове године је са рекордним бројем учесника. Од 21. до 24. марта у Етно - селу „Станишићи“ 463 учесника из 75 музичких  школа и академија из БиХ, региона и Европе  приредиће нам прави музички маратон, изводећи више од 1.500 композиција. Иако је већ проглашен фестивалом са највећим бројем такмичара у БиХ и региону, број пријављених из године у годину расте, што указује на висок ниво организације. Највеће интересовање, као и претходних година је за клавиром и виолином, а ове година имамо и велики број учесника из земаља у окрузењу'', истакао је за портал Семберија инфо Синиша Пајић, предсједник Удружења грађана „Музички умјетници Семберије“ организатора Фестивала.

Фестивал ће бити отворен 21. марта концертом Владимира Благојевића, професора хармонике из Крагујевца, а у наредна три дана ће се одвијати такмичење у осам дисциплина: клавир, клавирски дуо, флаута, гитара, соло пјевање, хармоника, виолина и од ове године нова дисциплина – солфеђо, а вредноваће их интернационални жири састављен од еминетних умјетника.

У сва три фестивалска дана, љубитеље класичне музике, очекују концерти побједника који ће бити одржан у вечерњим часовима, по завршетку такмичења. Улаз за сва такмичења и концерте током фестивала је слободан и отворен за јавност.

Удружење грађана „Музички умјетници Семберије“, основано је прије четири године у циљу подизања музичке културе и унапређења музичке умјетности. Поред  Фестивала „Примавера“ град Бијељину је обогатило са још неколико значајних садржаја, а то су неколико мастер класова, концерата,  као и изузетно посјећене концерте Бањалучке филхармоније и Симфонијског оркестра Радио Телевизије Србије, те слободно моћемо рећи да Бијељина постаје својеврстан центар класичне музике'', подсјећају из Удружења грађана ,,Музичи умјетници Семберије''.

Семберија инфо