Успјешна година Дома здравља Лопаре :: Semberija INFO ::

 

Успјешна година Дома здравља Лопаре


Директор Дома здравље Лопаре Желимир Нешковић рекао је да је ова година, упркос пандемији корона вируса, била успјешна када је ријеч о здравству на подручју ове мајевичке општине.

И ове године имамо пословање у суфициту, и то је већ 13 година присутно. Позитиван финансијски ревизорски извјештај за протеклу годину добили смо од Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске – нагласио је Нешковић.

Он је, на данашњем новогодишњем пријему, захвалио свим запосленима Дома здравље Лопаре на постигнутим позитивним резултатима, истакавши њихов предани рад у служби грађана ове општине.



– У овој години отворен је објекат у коме је смјештена Стоматолошка служба и Служба за базичну рехабилитацију површине 240 метара квадратних, које смо изградили сопственим средствима. Од јула почели смо са стационарним радом у коме се пружају све физиотерапеутске услуге на примарном нивоу здравствене заштите, као и са физикалном терапијом на терену – додао је Нешковић.

Према Нешковићевим ријечима епидемиолошка ситуација је стабилна – на данашњи дан има 12 заражених корона вирусом, а 35 грађана се налази под епидемиолошким надзором.

– Свакодневно се унапређује рад, а све с циљем побољшања квалитета здравствених услуга грађанима. Још много пројеката је пред нама, јер наши грађани то заслужују – каже Нешковић.

Он је оцијенио одличним однос с мајевичком дијаспором, која је помогла бројне здравствене пројекте, али и са општином Лопаре, која је и главни ослонац у раду.

Пријем је одржан у складу са епидемиолошким мјерама, а дјеци радника је обезбијеђен 21 новогодишњи пакетић.

Инфо Бијељина