ХУМАНИТАРНИ БАЗАР ЗА ОЛИВЕРА И ДАЛИБОРКУ :: Semberija INFO ::

 

ХУМАНИТАРНИ БАЗАР ЗА ОЛИВЕРА И ДАЛИБОРКУ


Хуманитарни базар „Покажи доброту – пружи шансу животу“, одржава се данас на градском тргу од 10 до 17 часова, на коме ће се прикупљати помоћ за лијечење једногодишњег Оливера Пал Гајодија и наше суграђанке Далиборке Симић.

Једна од организатора базара, предсједница Удружења за очување традиције и старих заната „Етно Креатива“, Цвија Крајишник поручила је да грађани данас на штандовима могу пронаћи разне производе за које цијене нису одређене.

„Грађани данас могу купити прехрамбене производе, одјевне, али и украсне предмете за домаћинство. Важно је напоменути да су све производе донирали наши суграђани којима се захваљујемо што су се одазвали на сваки наш позив. Потрудили смо се да подржимо и базаре у Брањеву, у Лопарама, као и базар на тргу који се одржао за малу Мињу. Сви имамо заједнички циљ, а то је прикупљање потребних новчаних средстава за обољеле. Пред новогодишње и божићне празнике сви имамо много жеља, а њихова једина жеља јесте да оду на лијечење“, истиче Цвија Крајишник.

Оливер болује од смртоносне неуромишићне болести – Спинална мишићна атрофија, тип 1. Ради се о врло прогресивној болести која напада мишиће и брзо се губе основне животне функције као што су ходање, варење, гутање и дисање. Дјечак се сада налази у болници, на респиратору, неопходна су средства за лијечење у иностранству, за генетску терапију, медикаменте и медицински потрошни материјал, медицинске апарате и сервисирање истих, медицинска и ортопедска помагала, физикалне терапије, рехабилитације, као и за путне трошкове и трошкове смјештаја.

Далиборка Симић из Бијељине болује од веома прогресивног карцинома дојке са метастазама на костима, плућној марамици и кожи. Наду за оздрављење пружили су јој из клинике у Грчкој. Да би отишла на лијечење потребно је 20.000 конвертибилних марака које она нема.

Организатори базара „Покажи доброту-пружи шансу животу“ су апеловали на све грађане добре воље да их подрже данас на тргу од 10 до 17 часова.

„Будите са нама, раме уз раме, без обзира на хладноћу и  хајде да заједно докажемо да је све могуће ако радимо једни за друге кад год је то потребно. Не чините немогуће, довољно је да учините само онолико колико можете“, поручују организатори.

Semberija info