НОВОГОДИШЊИ БАЗАР НА ЗЕЛЕНОЈ ПИЈАЦИ :: Semberija INFO ::

 

НОВОГОДИШЊИ БАЗАР НА ЗЕЛЕНОЈ ПИЈАЦИ


Други по реду Новогодишњи базар одржава се данас и сутра ( 29. и 30. децембра) на Зеленој пијаци. Са 20-ак излагача и изненађењима које је приредио ,,Комуналац“, организатор овог сајма, Бијељинцима је приређена новогодишња чаролија у срцу града. 
 
Прошле године започета, ове године се наставља  на Зеленој пијаци започета новогодишња прича. Штандови у Цвјетној улици  су се зашаренили разноврсном понудом, грађани у великом броју разгледају и бирају уникатне новогодишње аранжмане, рукотворине, зимницу, колаче... Новогодишњи и Божићни празници су на прагу, па су грађани увелико у потрази за оним што ће унијети додатну чаролију у њихове домове.
 
,,Циљ ове манифестације јесте да сви наши излагачи, креативни суграђани, имају  прилику да своје производе изложе на тезгама Зелене пијаце. Сви изложени производи су израђени са пуно труда и љубави. На тезгама се могу наћи разноврсни новогодишњи украси, а за заштиту од хладноће у ово најхладније годишње добаи ту су од вуне плетене чарапе, рукавице, шалови, капе, прслуци и џемпери.  У понуди је и зимница, али и колачи, те многи други производи,  наводи технички директор  Данијел Перић изражавајући наду да ће Новогодишњи базар прерасти у традиционалну манифестацију и сваке године имати све већи број излагача.
 


 Како каже, управа а.д. ,,Комуналца“ изашла је у сусрет излагачима и обезбиједила им је бесплатно тезге на Зеленој пијаци током дводневног Новогодишњег базара.
 
,,Зелена пијаца је срце сваког града, а ја морам рећи да ова наша Зелена пијаца има и срце и душу, заиста живи с овим градом“,  каже  Перић  нагласивши да су ове године положили и један испит хуманости- дио средстава издвојиће за лијечење наше суграђанке Далиборке Симић која се бори са опаком болести.
 
Најбогатији штанд на овогодишњем Новогодишњем базару је хуманитарни штанд неформалне групе жена која сакупља средства за лијечење Далиборке Симић, мајке двоје дјеце.
 
,,Окупиле смо се, 15 нас је и све смо мајке,  да би помогле нашој суграђанки Далиборки Симић  која болује од прогресивног рака дојке, а којој је потребно око 20.000 евра за лијечење у Грчкој. Позивам наше суграђане да дођу и посјете наш штанд на ком има разноврсних ручних радова, играчака, књига, хране...заиста има свега, да купе нешто од тога и тако дајући свој допринос за  лијечење Далиборке учине добро дјело.  Иначе, цијене нисмо одређивали, а свако нека за одабрани производ остави колико може“, рекла је Данијела Шарић додавши да помоћ могу дати и позивом на број 1412 за Далиборку Симић.
 
Семберија инфо