Скупштина Града Бијељина: Усвојен Приједлог одлуке о кредитном задужењу :: Semberija INFO ::

 

Скупштина Града Бијељина: Усвојен Приједлог одлуке о кредитном задужењу


Скупштинска већина Града Бијељина донијела је данас одлуку о кредитном задужењу у износу од седам милиона конвертибилних марака. Средства су намјенска и планирана су за наставак изградње канализације са 4,9 милиона марака, 1,6 милиона КМ за изградњу санитарне ћелије на регионалној депонији и пола милиона КМ за уградњу рефлектора на Градском стадиону.



Одборници су усвојили и Информацију о реализацији јесење сјетве у 2018. години и припремама за прољећну сјетву у текућој години, а Извјештај о раду Агенције за развој малих и средњих предузећа за прошлу и Програм рада за 2019. годину нису добили подршку одборника.

На 25. сједници усвојени су: Извјештај о раду Туристичке организације за 2018. годину са програмом рада за текућу годину, Приједлог програма коришћења средстава прикупљених на рачуну посебних намјена, а по основу прихода од боравишне таксе, Трогодишњи индикативни финансијски план имплементације стратегије развоја Града Бијељина за период 2019-2021. године, те Годишњи план имплементације стратегије развоја Града за 2019. годину. 

Семберске новине/О.Стјепановић
Фото: Б.Милошевић


"Скупштина Града Бијељина је данас, између осталих докумената, усвојила трогодишњи индикативни финансијски план имплементације Стратегије развоја Града Бијељина за период 2019-2021. године, као и годишњи план имплементације Стратегије развоја Града Бијељина за 2019. годину.

- Ови документи израђују се у складу са МИПРО методологијом и важно је да постоји план на који начин желимо да развијамо наш Град. Ревидирана Стратегија развоја Града прилагођена је европским стандардима односно Агенди 2030 и циљевима одрживог развоја, који се заснивају на удруживању и партнерском односу јавног, приватног и цивилног сектора, да би се остварио одрживи развој заснован на три стуба – друштвеном, економском и еколошком - навела је шеф градског Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Анкица Тодоровић, додајући да ће за трогодишње пројекте предвиђене Стратегијом бити уложено 23 милиона конвертибилних марака из градског буџета, док су екстерна средства планирана у износу од око 96 милиона КМ."

Извор: Град Бијељина