МИРКО ШАРОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК СДС У БИЈЕЉИНИ:НАШ КОНЦЕПТ ЈЕ ДАВАЊЕ ШАНСЕ МЛАДИМА И ПОДМЛАЂИВАЊЕ СТРАНКЕ :: Semberija INFO ::

 

МИРКО ШАРОВИЋ, ПРЕДСЈЕДНИК СДС У БИЈЕЉИНИ:
НАШ КОНЦЕПТ ЈЕ ДАВАЊЕ ШАНСЕ МЛАДИМА И ПОДМЛАЂИВАЊЕ СТРАНКЕ


Бијељина је одбрањена, када је у питању Српска демократска странка. Имамо градоначелника и наш концепт давања шансе младима који имају визију и који имају свој програм, показао се исправним и то је пут за дјеловање СДС-а у будућности, изјавио је Мирко Шаровић, предсједник Српске демократске странке на конференцији за штампу у Бијељини, којој су присуствовали и Милан Милићевић, предсједник Главног одбора СДС-а, Радо Савић, потпредсједник СДС-а, Томица Стојановић, члан Главног одбора СДС-а, нови градоначелник Бијељине Љубиша Петровић и новоизабрани одборник Мирјана Орашанин. Шаровић је нагласио да ће СДС ићи у подмлађивање странке и пружати шансу онима на којима је будућност Републике Српске.

„ То је нешто што ће и Бијељини и Републици Српској донијети даљи напредак и развој. Желимо да Бијељина, уз Бањауку, буде најважнија средина за цијелу Републику Српску. Захваљујем грађанима Бијељине на подршци. Мислим да су исправно поступили, јер су дали повјерење Љубиши Петровићу. Он има одличан програм и визију. Наше поштовање и према онима који нису гласали за нашег кандидата, јер ће он, ипак, бити градоначелник свих грађана, свих Бијељинаца и Сембераца. Вјерујем да ће он одржати своје обећање. Разговараћемо и са нашим коалиционим партнерима, са ПДП-ом, а разговараћемо и са свима другима око  обезбјеђења скупштинске већине за нашег градоначелника. Разговоре ћемо наставити и они ће бити интензивирани. СДС ће стајати иза Љубише Петровића у сваком тренутку, а вјерујем да ће и Бијељина под вођством СДС-а наставити све капиталне пројекте који се овдје планирају.  Сигуран сам да ћемо, уз градоначелника, имати и довољно одборничких руку које ће подржати оно што је он обећао грађанима Бијељине у овој предизборној кампањи“, истакао је Шаровић.

Томица Стојановић, члан Главног одбора СДС-а и предсједник Градског одбора ове странке том приликом је истакао да се остварило увјерење да ће кандидат СДС-а побиједити, позвавши све заинтересоване да дођу у СДС, гдје су свима врата широко отворена.

„ Можда многи нису у то вјеровали, али ми јесмо. Желим само да поручим грађанима, да све оно што смо у кампањи говорили, максимално ћемо се потрудити да то испунимо и да наша предизборна обећања не буду празна прича. Желим да позовем све грађане, будуће симпатизере, да дођу и да се учлане у нашу странку. Желимо дати прилику мадим људима да креирају будућност наше странке и будућност нашег града и РС, односно желимо да стварамо један нови и квалитетнији амбијент на нивоу Бијељине и Републике Српске“, истакао је Стојановић.
Новоизабрани градоначелник Бијељине Љубиша Петровић поново је истакао да су врата СДС-а отворена за сарадњу свима, па и бившим члановима СДС-а.

„Нудимо испружену руку свима онима који желе са нама сарађивати. То се односи и на народне одборнике који су изабрани народном вољом. Након што ЦИК БиХ верификује изборне резултате, ми ћемо кренути у разговоре око формирања градске власти. Желимо да испоштујемо вољу грађана и да радимо у интересу свих грађана Бијељине. Лично сам отворен  за све разговоре након проглашења званичних изборних резултата. Не желим да правим никакве подјеле и да стварам било какве разлике. Желим да будем градоначелник свих грађана“, истакао је Љубиша Петровић.

Радо Савић, нови, стари начелник општине Лопаре, изјавио је да је СДС,  са својих једанаест одборника, већ договорио нову скупштинску већину са три одборника ПДП-а, те да општина Лопаре већ од шеснаестог новембра нормално функционише и ради.

„Мислим да смо оправдали повјерење грађана и да су нам они послали на изборима јасну поруку, да се за њих и њихове интересе боримо и у наредном периоду, да настојимо да обезбиједимо бољи живот онима који су за нас гласали на изборима“, рекао је Савић.

Semberija info