БИЈЕЉИНА РАСПОЛАЖЕ РАСКОШНИМ ЛИКОВНИМ ТАЛЕНТИМА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА РАСПОЛАЖЕ РАСКОШНИМ ЛИКОВНИМ ТАЛЕНТИМА


У галерији Центра за културу „Семберија“, уз присуство аутора и медија, отворена је традиционална, осма изложба чланова удружења „Свети Лука“. На изложби је заступљено 85 радова од тридесет и четири аутора који стварају у различитим ликовним техникама, каже предсједник удружења Панто Пантић, истичући да је изложба отворена у скромнијим околностима због актуелне пандемије вируса корона.

„Отварању наших изложби знало је раније присуствовати и по 150 љубитеља и познавалаца ликовне умјентости. Сви они ће већ од другог до 25. децембра бити у прилици да погледају ову изложбу. Сваке године на изложби представљају се и нови чланови, млади умјетници. Неки од њих су завршили и ликовну академију и добили су прилику да представе своје радове. Вишегодишњим дјеловањем и квалитетним радом удружење је стекло афирмацију и у региону. Током године организујемо и васкршњу, прољећну изложбу. Наши чланови учествују у раду ликовних колонија, а активни су и приликом организовања хуманитарних акција“, каже Панто Пантић.
Дајана Перић, професор и наставник ликовне културе, каже да је један од најмлађих чланова удружења „Свети Лука“.



„Представила сам се фотографијама и ликовним радом. Част ми је сарађивати и дружити се са ликовним умјетницима. И до сада сам излагала, али, са сваком новом изложбом доживљава се неко ново, посебно искуство. Бијељина има чиме да се представи и похвали у области ликовне умјетности“, каже Дајана Перић.
Зоран Милошевић, члан удружења „Свети Лука“, каже да је изузетно важно  у једном ишчашеном времену пандемије вируса корона и разних забрана разбити то културно мртвило и показати да Бијељина располаже раскошним ликовним талентима.



„Све више је младих умјетника у удружењу и то су нове свјеже снаге које настављају тамо гдје су се зауставили старији ствараоци“, каже Милошевић.

Семберија инфо