Актив жена СП ГО Бијељина обиљежио Међународни дан борбе против насиља над женама :: Semberija INFO ::

 

Актив жена СП ГО Бијељина обиљежио Међународни дан борбе против насиља над женама


Поводом обиљежавања Међународног дана борбе против насиља над женама, Актив жена Социјалистичке партије Градског одбора у Бијељини данас је организовао акцију дијељења летака на платоу испред Народне библиотеке „Филип Вишњић“. Такође, како би скренуле пажњу грађана на овај врло важан проблем у нашем друштву, припремиле су кратак перформанс младих глумаца.

Данијела Лакић, предсједница Актива жена, нагласила је да Социјалистичка партија другу годину заредом обиљежава Међународни дан борбе против насиља над женама и да се нада да ће то постати њихова традиционална активност.



„Сматрам да је ово добар начин да се укаже на проблем који је итекако присутан, а о којем се не говори много или се најчешће трудимо да га на примјећујемо. Ово је наш начин да дамо подршку свим организацијама које се баве борбом против насиља над женама“, рекла је Лакићева и додала да најновија истраживања за БиХ указују да три од пет жена сматра да је насиље сасвим уобичајена појава.

„Када је ријеч о законској регулативи, направио се велики помак у односу на прошлу годину. Насиље у породици, чији је сегмент и насиље над женама, више се не тренира као прекршај, него као кривично дјело. Ми као Актив жена сматрамо да само уколико потенцирамо причу о овако великом проблему у друштву, можемо да постигнемо да се тај проблем, колико толико, ријеши“, изјавила је Лакићева.

Semberija info