ДОДИК И МИЋИЋ НА УПОТРЕБУ ПРЕДАЛИ УРЕЂЕН КАНАЛ ДАШНИЦА И ГРАДСКИ ТРГ :: Semberija INFO ::

 

ДОДИК И МИЋИЋ НА УПОТРЕБУ ПРЕДАЛИ УРЕЂЕН КАНАЛ ДАШНИЦА И ГРАДСКИ ТРГ


Реконструисан канал „Дашница“, на употребу грађанима Бијељине, предали су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и градоначелник Мићо Мићић.

-Поносан сам на чињениницу да је уређење канала „Дашница“ урађен на начин да је данас једно изузетно лијепо шеталиште за грађане Бијељине, а задовољство је још веће јер овај је канал је био један од пројеката у вријеме мог мандата у периоду 1998. -2001. година “, рекао је српски члан Предсједништва Милорад Додик. Он је истакао да је у Бијељину улагано и прије, када, како је рекао градоначелнику Мићи Мићићу „и нисмо нешто били заједно“ и подсјетио на изградњу Болнице и обилазнице.

-Радили смо све што је било неопходно за грађане овог подручја, а ово данас је један од добрих примјера како можемо да се окупимо око важних пројеката за град и грађане. Бијељина је по снази други град у Републици Српској и са интензивним привредним развојем, град који сређује своју инфраструктуру на најбољи могући начин, захваљујући добром раду градоначелника Мићића и сарадњом са Владом РС. Рјешавамо капиталне ствари и у будућности желимо да се реализује изградња ауто-пута, гасификације, да заштитимо ово подручје од поплава, значајан новац се улаже и за пољопривредне произвођаче и тд. Град Бијељина је град наде и будућности за све људе који овдје живе и ја сам увјерен да ћемо, на начин на који то и радимо, успјети обезбиједити“, нагласио је Додик. Задовољство и понос због предаје на употребу канала „Дашница“ грађанима Бијељине, изразио је и градоначелник Мићо Мићић.



-Синергија републичке и локалне власти омогућила је реализацију бројних пројеката, а један на који смо  изузетно поносни је управо уређење канала „Дашница“. Реконструкција канала урађена  је  у дужини од 3.100 метара, за шта је ЈУ  „Воде Српске“ кредитним задужењем код ЕБРД  обезбиједила  око пет милиона конвертибилних марака, а  Градска управа је  урадила пројекат и ријешила имовинско-правна питања. Поред канала  су 23 галерије с клупама за одмор, обновљене су ограде на шест постојећих мостова, а изграђене су и двије стазе за пјешаке и бициклисте. Шеталиште и галерије су освијетљене модерном  ЛЕД  расвјетом, као и неки од мостова“, рекао је Мићић. Он је нагласио да канал  „Дашница“, у дијелу који пролази кроз урбано подручје, има значајну  функцију  у заштити града од поплава.


-Количина воде у кориту канала биће контролисана реконструисаним уставама и ограничена до осам метара кубних, односно до нивоа који неће утицати на подизање нивоа подземних вода који би угрожавао подруме у близини канала, док ће вишак воде тећи мајевичким ободним каналом“, рекао је  Мићић. Додик и Мићић су потом на употребу предали и реконструисани градски Трг Краља Петра првог Карађорђевића, гдје је замијењена  асфалтна подлога на цијелој површини трга од око 4.700 метара квадратних,  а постављене су  бехатон плоче. Обновљене су и парковске стазе и ивичњаци, уз прилагођен приступ особама са инвалидитетом,  постављене  су  нове клупе, свјетиљке са ЛЕД-расвјетом, канте за  смеће и  стубићи за ограничавање паркирања, а на дијелу  обновљеног Трга су и пуњачи за електричне аутомобиле. Радови  на реконструкцији  коштали  су око  300.000 КМ.

Семберија инфо