POLJOPRIVREDNI PODSTICAJI ZA 2020. GODINU :: Semberija INFO ::

 

POLJOPRIVREDNI PODSTICAJI ZA 2020. GODINU


- У првом плану је увијек био стратешки циљ развоја пољопривреде у Семберији“, рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић. Заједно са начелником одјељења за пољопривреду Стеваном Трифковићем, одређен је низ активности у сектору пољопривреде који, прије свега, представљају олакшавајућу околност за пољопривредне произвођаче.

„Заједничким средствима Министарства и Владе урадили смо низ наводњавања преко хиљаду хектара на свим парцелама, а у циљу нам је да завршимо дрински насип, пројекат који је следећи за реализацију“, изјавио је Мићић.
Трифковић је нагласио важну информацију за све пољопривредне произвођаче везану за меркантилну пшеницу која је у овој години била 300 КМ по хектару и да ће тај исти подстицај бити и следеће године, али што се тиче подношења захтјева, процедура се измијенила. 



„Сви пољопривредни произвођачи захтјев ће подносити при изласку правилника за 2020. годину, а до сада су се захтјеви за меркантилну пшеницу подносили до 30. јануара“, истакао је Трифковић и додао да у оквиру одјељења за пољопривреду имају одређена средства која су предвиђена за ову годину за инвестиције на пољопривредним газдинствима, а рок за подношење тих захтјева је до 30. новембра.