БРЧКО: Захтјев за остваривање права на гласање бирача који су позитивни на COVID-19, у изолацији или хоспитализовани :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО: Захтјев за остваривање права на гласање бирача који су позитивни на COVID-19, у изолацији или хоспитализовани


Централна изборна комисија БиХ прописала је процедуру остваривања права на гласање бирача који су позитивни на COVID-19 или бирача којима је одређена изолација/самоизолација или су хоспитализовани путем посебно формираног мобилног тима.

A)               Бирачи позитивни на COVID-19 и хоспитализовани бирачи достављају Изборној комисији Брчко дистрикта БиХ: 

-           медицински налаз који потврђује да је позитиван на COVID-19 или

-           доказ да је бирач хоспитализован, 

B)                Бирачи којима је одређена изолација/самоизолација достављају Изборној комисији Брчко дистрикта БиХ: 

-           акт санитарног инспектора којим се одређује изолација/самоизолација бирачу. 

Захтјев за пријаву гласања путем „Посебно формираног мобилног тима“ с наведеном документацијом доставља се Изборној комисији Брчко дистрикта БиХ најкасније у року од 72 часа прије дана избора лично (путем мејла или факса) или путем другог лица на адресу Др Абдулаха Буквице бр. 1, тел/факс: 049/218-177, имејл-адреса: [email protected].

Бирачи обухваћени горе поменутим категоријама којима је дијагностификовано обољење COVID-19 након истека рока од 72 часа прије дана избора захтјев за гласање дужни су доставити одмах, а бирач којем је дијагностификовано наведено обољење на дан избора захтјев за гласање може доставити на сам дан избора.

                                                                                                                                    

Предсједница Изборне комисије Брчко дистрикта БиХ

Мр сц. Андреа Мркоњић