САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ :: Semberija INFO ::

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ


За петак 30. октобар заказана је 42. сједница Скупштине града Бијељина, гдје ће једна од главних тачака бити усвајање Нацрта ребаланса буџета. 

Одборници Партије демократског прогреса у Скупштини града Бијељина, упутиће иницијативу да се ребалансом буџета обезбиједе средства како би се помогло привредницима погођеним смањењем обима посла усљед погоршане епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона. 
 
Шеф Одборничког клуба ПДП-а Славиша Марковић, каже да ребалансом буџета треба имати у виду и погоршану епидемиолошку ситуацију у граду и да треба наћи начина да се помогне привредницима. Скупштина је и раније својим одлукама, колико је у том тренутку било могуће, помагала привредницима погођеним епидемиолошким мјерама, ослобађајући их плаћања комуналних такси.
 
Сада када су се стекли услови да радимо ребаланас буџета, одређена средства треба преусмјерити Одјељењу за привреду које би помогло најугроженијим у области угоститељства, туризма и  прерађивачке индустрије, као и музичарима, гдје је очит пад обима посла. Њима је угрожена егзистенција и нормални услови за живот, те је сасвим логично да се хитно интервенише из буџета. Ово је неопходно урадити, већ у петак на сједници Скупштине града. Средства преусмјерити са пројеката који се не могу завршити у овој години, а њихову реализацију наставити када се стекну повољни услови, јер је егзистенција људи најважнији пројекат'', додао је Марковић. у саопштењу за јавност које је достављено медијима.

Семберија инфо