ОТВАРАЊЕ „МАЈСКИХ МУЗИЧКИХ СВЕЧАНОСТИ“ :: Semberija INFO ::

 

ОТВАРАЊЕ „МАЈСКИХ МУЗИЧКИХ СВЕЧАНОСТИ“


Tрадиционални хорски фестивал „Мајске музичке свечаности“ вечерас су свечано отворене и трајаће до недеље, 18. октобра, али у измијењом формату. Умјетнички савјет и Организациони одбор донијели су одлуку да Фестивал буде одржан онлајн.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изјавио је за „Семберија инфо“ да је поносан што Град Бијељина има једну овако важну манифестацију и што је хор „Србадија“ дио културе града.

„Имамо срећу да од вечерас, па све до недеље чујемо 30 хорова из европских земаља. То нам показује да је хор „Србадија“ признат широм Европе и са поносом могу да кажем да је хор показао завидне резултате у земљама у којима се представио. Увијек ће имати моју подршку, као и подршку Градске управе, а сигуран сам и свих становника Града Бијељина“, рекао је Мићић.
 

Диригент хора „Србадија“ Десанка Тракиловић изјавила је да су пријављени учесници послали своје аудио и видео-записе које је жири у Бијељини преслушао, а резултати ће бити објављени на друштвеним мрежама.

„Прије свега желим да напоменем да следеће године „Мајске музићке свечаности“ прослављају 20 година постојања. Што се тиче овогодишњих свечаности, које се одржавају другачије него претходних година због тренутне епидемиолошке ситуације, број учесника није се промијенио. Видео снимке добили смо из Пољске, Словеније, Хрватске, Србије и других земаља. Сигурна сам да ће публика бити задовољна овогодишњим програмом, али да ће и учесници бити задовољни организацијом“, изјавила је Тракиловићева.
 

Својим присуством исказала је подршку и министар просвјете и културе Наталија Тривић.

„Без обзира на услове у којима се одржавају овогодишње „Мајске музичке свечаности“, ово је начин да култура настави да живи и сигурна сам да ће онлајн приказивање удовољити захтјевима публике која жељно ишчекује повратак у концертне дворане“, рекла је Тривићева.
 

Семберија инфо