УСВОЈЕН НАЦРТ БУЏЕТА И СМАЊЕНА ЦИЈЕНА ВОДЕ :: Semberija INFO ::

 

УСВОЈЕН НАЦРТ БУЏЕТА И СМАЊЕНА ЦИЈЕНА ВОДЕ


Одборници Скупштине града Бијељина усвојили су Нацрт буџета за 2021. годину у износу од око 51,5 милиона КМ, а сагласност за Нацрт, претходно су добили од Министарства финансија РС. Градоначелник Мићо Мићић појаснио је да је буџет већи за око 3, 5 посто у односу на овогодишњи.

-Оптимиста сам што се тиче извора финансирања буџета, а експанзија грађења у Бијељини доприноси добром пуњењу локалног буџета. Буџет за 2021. годину је реалан и стабилан, а за капиталне издатке планирано је 7,4 милиона КМ“, рекао је Мићић и као нетачне, одбацио замјерке опозиције о смањењу појединачних позиција у буџету. Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић појаснио је да је на сједници усвојен најважнији документ који усваја Скупштина, а хитност усвајања одлуке образложио је чињеницом да се у новембру одржавају локални избори, те да је неопходно да се до новог скупштинског сазива испоштују све законске процедуре.

На сједници је усвојена и Одлука о смањењу цијене воде и канализације у граду за 10 одсто, а Одлука је усвојена уз критику опозиционих одборника из ПДП Славише Марковића и СДС Љубише Петровића. Марковић је у име ПДП-а тражио да цијена буде нижа за 30 одсто, тврдећи да је руководство града тако раније најавило. Градоначелник Мићо Мићић је нагласио да је у претходним изјавама рекао да је смањење цијене воде обећано до 30 одсто.

-Речено је да ће цијена воде и канализације бити смањена до 30 одсто, као и да ће то бити постепено остварено, а да ћемо при том водити рачуна да се не угрози пословање предузећа „Водовод и канализација“, рад пречистача воде и обавезе према отплати кредита којим је дијелом финансирана изградња канализације у Бијељини“, рекао је Мићић. Цијена воде и канализације са 10 одсто нижом цијеном износиће 1, 17 КМ плус ПДВ, што је за 21 пфенинг ниже. Поређења ради, цијена воде у окружењу варира, тако да је у Бања Луци 1, 90 КМ, у Требињу 2, 21 КМ и тд.

Са дневног реда Скупштине, скинут је Приједлог одлуке о регулисању имовинско-правних односа, а одборници су усвојили информације о раду Центра за социјални рад и Полицијске управе Бијељина, као и стратешки документ „Акциони план одрживог управљања енергијом и прилагођавања климатским промјенама града Бијељина“ за период до 2030. године.

Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић, нагласио је да су све одлуке усвојене потребном већином, те да скупштинска већина и Скупштина града функционишу без икаквих проблема. Сједница Скупштине града Бијељина одржана је у сали Центра за културу „Семберија“, уз поштовање епидемиолошких мјера.

Семберија инфо