ЖЕНЕ УЈЕДИЊЕНЕ СРПСКЕ ПОСЈЕТИЛЕ КЛУБ ЗА ДЈЕЦУ :: Semberija INFO ::

 

ЖЕНЕ УЈЕДИЊЕНЕ СРПСКЕ ПОСЈЕТИЛЕ КЛУБ ЗА ДЈЕЦУ


Обиљежавајући Дјечију недељу, Актив жена Уједињене Српске Бијељина посјетио је Клуб за дјецу „Дјечији чаробни свијет“. Чланице Актива жена су провеле дан у дружењу са малишанима и васпитачима, у разговору и интерактивној радионици посвећеној правима дјеце, а нарочито праву на здрав живот.

 -Свако дијете заслужује да буде сретно и здраво. Међународна заједница обиљежава права дјетета недељу дана, али брига о дјеци је константна, као и борба да се обезбуједе најбољи услови за раст и развој наших најмлађих. Тренутна ситуација са вирусом ковид 19 је ускратила дјеци оно најтоплије – загрљај.

Ове године Актив жена Уједињене Српске даје предност здрављу најмлађих и истиче да је то у сваком моменту, а нарочито данас најбитније. У здравом тијелу је и ведар дух. Управо из тог разлога Актив жена Уједињене Српске је данас у једном од вртића, који базира исхрану дјеце на органској основи. Желимо да подигнемо свијест малишана о важности здраве исхране у превенцији  болести, те у том циљу данас вртићу нисмо поклонили балоне и играчке, него органски узгојено воће – управо из баште наших чланица. Коментари дјеце били су потврда да радимо праву ствар“ , истакла је предсједница Актива жена Уједињене Српске Бранка Стевановић.


Татјана Дураковић, директор Клуба за дјецу „Дјечији чаробни свијет“ је истакла важност Дјечије недеље, те важност рада на развоју сваког дјетета  сваки дан.

-Брига о најмлађима, ближњима, нејакима је врлина коју би свако од нас требало да развија читав живот. То је дар од Бога. У оквиру нашег вртића сваки дан је дјечија недеља. Улажемо велике напоре да на трпезу донесемо најздравије. Градимо свијест најмлађих о важности здраве хране.

То је данас императив уколико желимо и здрав живот. У том циљу, на чак шест дунума обрадиве површине органски узгајамо поврће и воће, без пестицида и хемијских средстава.

Наглашавам да за разлику од одраслих, дјеца расту, имају врло мало искуства са храном, дјечији нерви за укус траже слатко, фокусирани су на једну или двије намјернице и мотивисани су само на укус. То је био основни покретач и мотив овом колективу да озбиљно води рачуна и здравој исхрани наших малишана. Наша брига је њихово здравље “, истиче Татјана Дураковић.

Семберија инфо