ДОМ УЧЕНИКА У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ДОМ УЧЕНИКА У БИЈЕЉИНИ


Због пандемије вируса корона, у складу са препорукама Завода за јавно здравство РС, у бијељинском Дому ученика у овој школској години незнатно је смањен број ученика и студената који ће користити смјештај у овој установи, каже директор Дома ученика Владимир Вуловић.

„У складу са препорукама Завода за јавно здравство РС расписали смо конкурс за четири васпитне групе са укупно око 90 ученика. У међувремену је завршен и конкурс за пријем студената, те ћемо у овој школској години примити око 40 студената. У дому ћемо имати укупно око 130 до 140 станара“, каже Владимир Вуловић. Иначе, максималан капацитет дома је 180 станара.

Што се тиче цијена смјештаја, оне су остале непромијењене и за ученике смјештај и исхрана коштају 75 КМ мјесечно, док са студенте који су на буџету износе 90 КМ. Смјештај за самофинансирајуће студенте износи 200 КМ мјесечно.

 Вуловић каже да се у вријеме пандемије вируса корона строго поштују прописане епидемиолошке и хигијенске мјере, уз поштовање физичке дистанце, те забране окупљања ученика по просторијама дома.

Семберија инфо