:: Semberija INFO ::

 

MOSKVA I PARIZ DIJELE ZABRINUTOST ZA BEZBJEDNOST U EVROPI (VIDEO)


Foto
Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas svom francuskom kolegi Emanuelu Makronu na početku sastanka u Kremlju da Moskva i Pariz dijele zajedničku zabrinutost zbog bezbednosne situacije u Evropi.

Putin je Makronu kazao i da je vidio kako francuske vlasti ulažu napore da riješe bezbjednosna pitanja u Evropi, uključujući i krizu u Ukrajini, prenio je Rojters.

Makron je rekao Putinu da je i Evropi i Rusiji potreban koristan odgovor da bi se okončala napetost oko Ukrajine.

- Koristan odgovor je odgovor koji nam, naravno, omogućava da izbjegnemo rat i da gradimo...povjerenje, stabilnost, vidljivost - rekao je Makron Putinu tokom razgovora u Kremlju o ukrajinskoj krizi.

Putin se danas na početku razgovora u Moskvi obratio francuskom kolegi Makronu na "ti", dok se Makron ruskog lidera zvao Vladimir.- Dragi gospodine predsjedniče, dragi Emanuel, mnogo mi je drago što te vidim - rekao je Putin Makronu na početku protokolarnog dijela razgovora.

Dodao je da su prošle dvije godine od njihovog posljednjeg susreta i da se za to vrijeme skupilo mnogo pitanja o kojima treba da se razgovara uživo.

Putin je napomenuo da kontakti sa francuskom stranom tokom protekle dvije godine nisu bili prekinuti, prenosi RIA Novosti.

- Mnogo ti hvala što si me primio i što si izdvojio vrijeme - rekao je Makron Putinu.
 (Tanjug)