Otkazan Adrija Tur u Banjaluci i Sarajevu


BEOGRAD - Humanitarni teniski turnir "Adrija Tur" u organizaciji najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića je otkazan i neće se održati u Banjaluci i Sarajevu, saopšteno je danas poslije sednice Organizacionog odbora.

Odluka je donijeta nakon što je saopšteno da je Đoković pozitivan na virus korona, a prethodno su pozitivni bili Grigor Dimitrov, Borna Ćorić, Viktor Troicki...

- Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju teniskih turnira u Banjaluci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja dugo godina čeka vrhunske asove, konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku podršku lokalnim igračima. Nažalost, zbog svih događaja poslednjih dana doneli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave - izjavio je direktor turnira Đorđe Đoković.

On se zahvalio svim učesnicima iz Teniskog saveza Republike Srpske, grada Sarajeva, svima koji su prethodnih dana vrijedno radili na pripremi ovih događaja.

- Cenimo to i ostajemo prijatelji, a nadamo se da ćemo našu ideju sprovesti u delo, čim se za to steknu uslovi- naglasio je Đoković.

Đoković je na kraju podsjetio da je ideja "Adrija Tura" bila humanitarnog karaktera, sa ciljem da se omogući zarada igračima iz regiona, pomogne humanitarnim organizacijama i da se promovišu dobre vrijednosti.

- Ostajemo sada usmereni na podršku svima onima koji su inficirani Kovid 19 virusom sa željom da se što pre oporave - ističu iz organizacionog odbora.

Tanjug / Glas Srpske