Đoković potvrdio da igra Završni masters :: Semberija INFO ::

 

Đoković potvrdio da igra Završni masters


BEOGRAD - Novak Đoković je i prije odlaska u Pariz, tokom skoro dvomjesečne pauze poslije poraza u finalu US Opena, najavio da će dati sve od sebe da u završnici 2021. godine i dalje dokazuje da je najbolji, a sada je to potvrdio.

Naime, na zvaničnom sajtu lidera ATP trke osvanula je potvrda da će Srbin učestvovati na Završnom mastersu.

U Torinu će Đoković, počev od ove nedjelje, 14. novembra, učestvovati na posljednjem velikom individualnom nadmetanju tenisera u aktuelnoj sezoni. Osmorica najuspješnijih boriće se za titulu, a Đoković je potvrdom učešća pokazao da želi još jedan teniski rekord.

Naime, jedini koji je šest puta osvajao Završni masters je Rodžer Federer, dok Đoković, poput Ivana Lendla i Pita Samprasa, ima pet ovih trofeja. Eventualnom pobjedom u torinskom finalu, "preoteo" bi i taj Federerov rekord i pojačao svoje adute u nezvaničnoj trci za najboljeg igrača koji se tenisom ikada bavio.

Srbin se u 2021. već pobrinuo za neka nevjerovatna ostvarenja:

Najviše godina će privesti kraju kao najbolji teniser (7), drži rekord u nedjeljama na čelu ATP liste (346), vlasnik je najvećeg broja titula sa turnira Serije 1.000 (37), niko od njega nije osvojio više  Grend slemova (po 20 sa Nadalom i Federerom), jedini ima sve masterse, i to dvaput...

Sada je na red došao Torino i juriš ka novom rekordu. 


​Agencije