Srbija demolirala Izrael, samo jedan gol u mreži "delfina" :: Semberija INFO ::

 

Srbija demolirala Izrael, samo jedan gol u mreži "delfina"


Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Vaterpolo reprezentacija Srbije ubjedljivo je savladala Izrael 22:1 na startu Evropskog prvenstva u vaterpolu.

Od starta meča, "delfini" nisu dozvolili rivalu da se razigra i dođe do gola. Umjesto toga nizali su se golovi Jakšića, Mandića, Drašovića... Tako, poslije prve dionice već je bilo 7:0.

Sa druge strane, na visini zadatka je bio i golman Srbije Bane Mitrović koji je bio siguran i zaustavio retke pokušaje Izraelaca da dođu do gola.

Kako je meč odmicao, koncentracija Izraelaca je popuštala, Naravno, reprezentativci Srbije su to koristili, nisu smanjivlai ritam, i malo po malo su uvećavali vođstvo za ubjedljivih 11:0 na poluvremenu.

U nastavku, uslijedila je nova furiozna četvrtina, golove postižu Strahinja Rašović, pa Radomir Drašović, a onda majstorija Vuka Rašovića, postigao je gol bez gledanja, i to, kada su svi očekivali asistenciju. Potom, Nikola Jakšić postiže gol sa peterca za 14:0.

Poslije novog gola Viktora Rašovića, na samom kraju treće četvrtine, dosuđen je peterac za Izrael koji tek u ovom periodu uspjeva da dođe do gola. Do kraja, Srbija je rutinski uvećala vođstvo i na kraju zasluženo slavila.

Ono što je primjetno jeste pristup. Činjenica, Izrael nije rival od kojeg se očekuje previše. Ali, način na koji je Srbija došla do pobjede, odbrana, uplivavanja, svakako raduju i daju nadu za nastavka takmičenja.

(Tanjug)