DžUDISTI PANTERA IMALI ODLIČNU SEZONU :: Semberija INFO ::

 

DžUDISTI PANTERA IMALI ODLIČNU SEZONU


Džudo klub „Panter“ iz Bijeljine protekle je godine imao jednu od najuspješnijih sezona od svoga osnivanja. Kalendar takmičenja bio je izuzetno gust zahtijevajući veliki napor uprave kluba, takmičara i njihovih roditelja, da se sve optimalno pripremi i da mladi bijeljinski džudisti ovu sezonu ostvare još veći napredak u formi i rezultatima.



-Imali smo 50 aktivnosti, zvanična Prvenstva RS i BiH, pet Balkanskih prvenstava, svijetsko prvenstvo, Evropski Kup, tri kampa, 23 turnira, Evropske otvorene školske igre i Male Olimpijske igre RS. Tokom 2023. godine, naši takmičari osvojili su 290 medalja. Džudo klub „Panter“ dobio je 14 reprezentativaca BiH u svim uzrasnim kategorijama, te 46 medalja i 13 pehara u sveukupnim plasmanima na Prvenstvima RS i BiH.



Na Prvenstvima Republike Srpske osvojena je 27 medalja (13 zlatnih, šest srebrnih i osam bronzanih). Na prvenstvima BiH osvojeno je 19 medalja (osam zlatnih, tri srebrne i osam bronzanih). Na prvenstvima Balkana osvojeno je 11 medalja (dvije zlatne, jedna srebrena i osam bronzanih). U ekipnoj konkurenciji naši kadeti i kadetkinje su treći u Republici Srpskoj. Takođe, u sveukupnom plasmanu (m+ž) naši kadeti su treći u Republici. Mlađi pioniri su šampioni i sveukupno (m+ž) šampioni RS. Seniorke su vicešampionke u Republici Srpskoj dok su i poletarci sveukupno drugi u Republici. Stariji pioniri su treći, juniorke druge u Republici Srpskoj kao i juniorke, U23.



Stariji pioniri, kadetkinje i kadeti sveukupno (m+ž) su ekipni vicešampioni BiH dok su poletarci treći.

Organizovali smo međunarodni turnir „Trofej Pantera“ na kojem je nastupilo preko 600 takmičara iz deset zemalja.



Ponosni smo na takmičare, trenere, upravu kluba sa predsjednikom Ognjenom Đukom na čelu kao i svima koji su učestvovali u stvaranju rezultata. Dragi članovi, ovim putem želimo vam se zahvaliti što ste sa nama proveli 2023. godinu“, stoji u saopštenju Džudo kluba „Panter“.

(Semberija info)