KARATE KLUB „UNSU“ OBILjEŽIO OSAM GODINA POSTOJANjA :: Semberija INFO ::

 

KARATE KLUB „UNSU“ OBILjEŽIO OSAM GODINA POSTOJANjA



Povodom godišnjice od osnivanja, Karate klub „UNSU“ iz Bijeljine sinoć je organizovao svečani prijem za svoje takmičare - nekadašnje i sadašnje - njihove roditelje, prijatelje kluba i sponzore. Događaj je organizovan u prostorijama kompanije „Lykos Balkan Metals“ koja je u posljednje dvije godine generalni sponzor KK „UNSU“.



U prethodnih osam godina kroz trenažni proces Karate kluba „UNSU“ prošlo je stotine mladih sportista, koji su nastupali na preko 400 domaćih i međunarodnih turnira. Karatisti ovoga kluba su nastupali na velikim međunarodnim takmičenjima pod zastavama Karate reprezentacija Bosne i Hercegovine i Srbije. Ove godine Karate klub „UNSU“ imao je u svim uzrasnim kategorijama predstavnike na svim zvaničnim prvenstvima od republičkih, državnih, balkanskih, evropskih i svjetskih. 



-Ono što je najvažnije, KK „UNSU“ od 2018. godine, sa svojim kategorijama kadeta i juniora redovan je učesnik Svjetske lige za mlade i bilježi značajne rezultate. Imamo osvojene medalje i ostvarene plasmane od petog do osmog mjesta. Za one koji ne poznaju prilike u karateu može se činiti malim i nedovoljnim osmo mjesto na jednom ovakvom takmičenju, međutim Svjetske karate lige za mlade koje organizuje Svjetska karate federacija su mjesta na kojima se okupljaju najperspektivniji mladi karatisti iz cijeloga svijeta. Po kategoriji obično bude prijavljeno do stotinu takmičara, sve bolji od boljeg, brži od bržeg... i onda se neki „mali“ dječak ili djevojčica iz Bijeljine plasira među osam najboljih. To je ogroman rezultat“, izjavio je Goran Ivković, osnivač i trener KK „UNSU“, dodavši da je sinošnja svečanost iskorištena i da se izrazi zahvalnost prijateljima kluba koji su na raspolaganju trenerima i takmičarima od samih početaka ali i zaslužnim prijateljima koji su bili na raspolaganju klubu u nekim pojedinačnim etapama razvoja kluba. „Ne smijemo i nećemo zaboraviti ni jedno dobročinstvo koje nam je učinjeno u ovih osam godina“, sa osmjehom potvrđuje trener Ivković.



Ukoliko jedan klub želi postati veliki i imati svijetlu budućnost potrebno je da konstantno ulaže u svoje kadrove. S tim u vezi, KK „UNSU“, pored redovnih treninga i takmičenja, baštini i lijepu tradiciju edukacije svojih takmičara za trenerska i sudijska zvanja.



-Ono čime se KK „UNSU“ može pohvaliti jeste činjenica da smo od djece koja su počela trenirati kod nas sa četiri, pet ili šest godina, dobili licencirane trenere u Karate savezu RS, a pored toga i nove sudije regionalnog, republičkog i državnog nivoa. Čak njih sedmoro – osmoro su sudije u Karate savezu RS, a imamo i nekoliko licenciranih talentovanih vrlo mladih trenera i to je sve zalog za budućnost ovog kluba pored djece koje njegujemo u klubu“, zaključio je Ivković.