DOMINANTNA IVANA ŠPANOVIĆ JE SVETSKA DVORANSKA ŠAMPIONKA! :: Semberija INFO ::

 

DOMINANTNA IVANA ŠPANOVIĆ JE SVETSKA DVORANSKA ŠAMPIONKA!


Foto
Srpska atletičarka Ivana Španović Vuleta drugi put u karijeri postala je svetska dvoranska šampionka u skoku udalj – kod kuće u Beogradu je skočila 7,06 metara!

Prethodno je najbolja na svetu u dvorani bila u Birmingemu 2018. godine, a u Beogradu je godinu dana ranije bila i evropska dvoranska šampionka, jedna od tri njene evropske dvoranske titule.

Interesantno, Ivana Španović je imala dva ispravna skoka od šest serija, i oba su bila najbolja u finalu, pošto je u drugoj seriji skočila 6,89.

Drugo mesto zauzela je Nigerija Eze Brume, koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju bila bronzana ispred Španović. Brume se mučila na startu, ali je skočila 6,85m.

Treće mesto zauzela je Britanka Lorejn Judžin, koja je u trećoj seriji skočila 6,82.

Slede dve Amerikanke – Tifani Flin (6,78) i Kvaniša Burks (6,77), pa Ukrajinka Marina Bek-Romančuk (6.73), Fatima Dijame iz Španije (6,71) i Nigerijka Rut Usoro (6,69).

Milica Gardašević, druga srpska predstavnica, prva dva puta je prestupila, zatim je preskočila 6,59 metara i malo joj je nedostajaloda izbori još tri pokušaja. Ovako, završila je na devetoj poziciji.