Zvezda pobjedom nad Fenerbahčeom okončala učešće u Evroligi :: Semberija INFO ::

 

Zvezda pobjedom nad Fenerbahčeom okončala učešće u Evroligi


Košarkaši Crvene zvezde igrali su večeras protiv Fenerbahčea na oproštaju od ove sezone Evrolige, a igrači Duška Ivanovića su na kraju ostvarili pobjedu poslije produžetka - 91:89.

Utakmica se rješavala u neizvjesnoj završnici, a na kraju je Nik Kalates šutirao trojku za pobjedu i nije bio precizan.

Partizanovci su navijali večeras za Zvezdu jer je pobjeda crveno-bijelih, uz poraz Makabija, odnosno pobjedu Partizana nad Panatiaikosom garantovao peto mjesto crno-bijelima. Zvezda je "ispoštovala" svoj dio posla.

Najzaslužniji za pobjedu Crvene zvezde bili su Fakundo Kampaco sa 24 i Ognjen Dobrić sa 22 poena, dok je Džonatan Motli dao čak 27 uz osam skokova.

U prvom poluvremenu bolje je startovao Fener preko Motlija i Kalatesa, ali su ubrzo crveno-bijeli našli način da dođu do egala.

Povukao je Luka Vildosa dobrim potezima, na to se nadovezao Dobrić koji je u prvom poluvremenu ubacio 10 poena, a odličan je bio i Luka Mitrović. Sve je to bilo dovoljno da Zvezda poslije 20 minuta povede sa 41:39.

U drugom poluvremenu se ušlo u egal, konstantno je bilo neriješeno, a onda je Gudurić promašio trojku za pobjedu.

Isto to uradio je i Kalates samo na kraju produžetka, tako da je to značilo da je Crvena zvezda došla do trijumfa i na taj način privela sezonu u Evroligi kraju.