"BUDUĆNOST" STARTOVALA POBJEDOM! :: Semberija INFO ::

 

"BUDUĆNOST" STARTOVALA POBJEDOM!


Juče je počela nova sezona u Prvoj košarkaškoj ligi Republike Srpske.

Košarkaški klub "Budućnost" je u prvom kolu snage odmjerio sa ekipom KK "Akademija BMP" iz Banja Luke. Nakon veoma dinamične utakmice, obilježene mnoštvom načinjenih grešaka na obje strane, domaća ekipa je slavila rezultatom 82:77 (po četvrtinama 24:19, 17:13, 21:22, 20:23).

-Naši momci su pobjedili mladu ekipu iz Banja Luke. Većinu vremena bili smo u vođstvu, ali protivnik se nije predavao do kraja. Na kraju utakmice Rajko Gutalj sa dvije trojke je prelomio utakmicu. Čestitke Akademiji Borac na odličnoj utakmici, a našim momcima na pobjedi. Predstoji nam rad na uigravanju i ispravljanju grešaka", kratko su se oglasili iz KK "Budućnost" Bijeljina.

Za KK "Budućnost" kao starteri su nastupili: Dejan Jeftić (18 poena i 6 skokova), Elmir Džafić (17 poena i 9 skokova), Nebojša Erkić (10 poena), Dinko Peljto (8 poena, 6 skokova i 5 asistencija) i Viktor Blagovčanin (2 poena) dok su sa klupe svoj doprinos dali Luka Jovanović (11 poena, 5 skokova i 3 asistencije), Rajko Gutalj (7 poena), Aleksandar Pirgić (5 poena), Rade Zečević (2 poena) i Milan Kajmaković (2 poena i 4 skoka).

U redovima KK "Akademija BMP" raspoloženi zs igru su bili Stefan Božičković (23 poena i 11 skokova), Boris Dragojević (16 poena) i Siniša Sorak (15 poena i 8 skokova).

KK "Akademija BMP" je filijala banjalučkog velikana, KK "Borac" i kao takva služi za razvoj i dalje profilisanje mladih košarkaša koji su projektovani za nastup na višem nivou.


Semberija info