Srbija na Evropskom prvenstvu, odigrala nerešeno 2:2 sa Bugarskom i izborila plasman u Nemačku :: Semberija INFO ::

 

Srbija na Evropskom prvenstvu, odigrala nerešeno 2:2 sa Bugarskom i izborila plasman u Nemačku


Фото - Танјуг
Izvor: Politika

Fudbaleri Srbije  su na novootvorenom stadionu Dubočica u Leskovcu izborili istorijski plasman na Evropsko  prvenstvo, prvi posle 24 godine igrajući nerešeno sa Bugarskom 2:2. Dugo i predugo su Orlovi čekali na ovakvu priliku, a sada je konačno došlo vreme za slavlje.

Timu selektora Dragana Stojkovića Piksija bio  je dovoljan i bod da se plasira na Evropsko prvenstvo. Procene su bile da smo favoriti u ovom duelu ali kao što  je poznato to u fudbalu ništa ne znači. Bugarska je dobrom igrom namučila naše reprezentativce koji su ipak smogli snage da izbore istorijski plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

SRBIJA: V. Milinković-Savić - Milenković, Veljković, Babić - Živković, Lukić, Gudelj, Kostić - Tadić, Đuričić - Mitrović

Dakle Srđan Babić je prilično iznenađenje u odbrani, a verovatno niko Filipa Đuričića nije očekivao u prvih 11

Sastav Bugarske

Novi selektor Ilian Iliev je rešio da u sledećem sastavu izađe u Leskovcu. 

BUGARSKA (4-3-3) Naumov - Turitsov, Atanasov, Petkov, Popov - Gruev, Kraev, Krastev - Kolev, Minčev, Despodov

A na klupi su: Mitov, Đulgerov, Petrov, Kovačev, Rusev, Delev, Jankov, Ivanov, Borukov, Ljaskov, Čočev, Iliev

Utakmica je počela u 15 časova

1. minut –Već od prvog minuta krenuo je pritisak na gol Bugara. Odmah je Tadić dobio loptu u šesnaestercu, kasnije je Kostić centrirao, i naš tim pripretio protivniku

8. minut–Snažno je šutirao Filip Kostić sa leve strane, Daniel Naumov se bacio, ali da je ova lopta bila malo preciznija ušla bi u gol. 

17. minut – Gol, krunisali smo veliki pritisak golom u ranoj fazi utakmice što je za nastavak ovog meča veoma važno, pogodak je postigao Veljković.

21. minut–Sjajan pas Filipa Đuričića, ali nije uspeo Mitrović da pređe svog čuvara. U narednom napadu je Kostić sjajno centirao Mitroviću, ali je Naumov uspeo da izboksuje tu loptu

29. minut–Srbija je imala mnogo sreće, Despodov je šutnuo i pogodio prečku. Napravio je sam sebi prostor na strani, šutnuo. lopta je od prečke udarila u stativu i na sreću našu ništa se nije desilo. 37. minut –  Za sada nam sve ide na ruku, Slobodan Rubežić pomaže Srbiji, jer je postigao  gol za vođstvo Crne Gore protiv Mađarske i za sada smo prvi u grupi. 

Kraj prvog poluvremena Srbija vodi 1:0 itako odlazi na odmor. Imala je Bugarska jednu šansu preko Despodova, ali je naš tim realno dominirao i držao loptu u svojim nogama. Pomogla nam je i Crna Gora koja vodi protiv Mađarske i trenutno smo prvi u grupi. 

Drugo poluvreme

49. minut - Neverovatna situacija, Bugari su sami sebi dali gol u želji da zadrže loptu u igri ubacili su je u sopstveni gol, ali lopta je napustila teren pre toga, pa je pogodak poništen.

59. minut–Tajac u Leksovcu na novom stadionu Dubočice, olako primljen gol i Bugarska je izjednačila na 1:1

66. minut – 2:1 Kakvo iznenađenje, Bugarska vodi posle katastrofalne greške Lukića. Skandlozna igra Srbije je kažnjena od strane upornih Bugara. Ispala je kompletna odbrana Orlova, pa je Despodov od centra išao sam ko golu Srbije i lako savladao Milinković-Savića.

81.minut –2:2 Olakšanje za čitavu Srbiju, izjednačenje 2:2, gol je postigao Babić.

Kraj meča