"Zmajevi" stigli u Luksemburg, večeras trening :: Semberija INFO ::

 

"Zmajevi" stigli u Luksemburg, večeras trening


Фудбалски савез БиХ

Izvor: BHRT/Fena

Fudbalska A reprezentativci Bosne i Hercegovine stigli su u Luksemburg, gdje će sutra igrati kvalifikacionu utakmicu za Euro 2024. godine.

Izabranici selektora Save Miloševića će večeras u 19.00 sati odraditi trening, a prethodno će biti održana službena press konferencija bh. tima na stadionu Luksemburg.

Meč 9. kola grupe J kvalifikacija za EURO 2024 Luksemburg - Bosna i Hercegovina na rasporedu je sutra sa početkom u 20.45 sati.

Podsjetimo, naši fudbaleri već su izgubili šansu da se kroz kvalifikacije plasiraju na Evropsko prvenstvo, pa će mečevi protiv Luksemburga i Slovačke, u nedjelju u Zenici, selektoru Miloševiću poslužiti kao priprema za odlučujuće susrete baraža u martu.

Selektor je za ovaj meč napravio nekoliko promjena u spisku, pozvavši pet novih igrača. Neće moći da računa na kapitena Edina džeku, koji je dobio poštedu te povrijeđene Miralema Pjanića i Seada Kolašinca. Na spisku nema ni standardnog golmana Ibrahima Šehića, kao ni Anela Ahmedhodžića, za kojeg se vjeruje da će se vratiti u tim za utakmice baraža.