PROCVAT FK DVOROVI U LjETO 1984. GODINE: U Dvorove došla Crvena zvezda :: Semberija INFO ::

 

PROCVAT FK DVOROVI U LjETO 1984. GODINE: U Dvorove došla Crvena zvezda


U ljeto 1984. godine ponovo dolazi do procvata organizacije u Fudbalskom klubu ,,Proleter”Dvorovi. Za predsjednika dolazi Maksim Makso Mitrović, koji okuplja eminentnu upravu kluba sa ciljem da se ,,napadne’’ prvo mjesto u Zonskoj ligi Podsaveza Brčko i plasira u Regionalnu ligu sjeveroistočne Bosne i Hercegovine.

Na početku te slavljeničke sezone, organizuje se revijalna  prijateljska utakmica sa FK ,,Crvena zvezda” iz Beograda. Dolazak ,, Zvezde’’ u Dvorove plaćen je 200.000 tadašnjih dinara, a u Dvorovima su viđene tadašnje vedete ,,Crvene zvezde’’ - Ljukovčan, Milosavljević i drugi.

Na toj utakmici za FK ,,Proleter” Dvorovi su nastupili: Ljubiša Doco Maksimović, Predrag Mrki Sofrenić, Dobrivoje Toša Barjaktarević, Miroslav Lopandić, Ibrahim Špile Arnautović, Zoran Grga Rankić, Goran Cvjetinović, Goran jezdimirović, Blažan Tarzo Marjanović, Sakib Čiča Arnautović,  Zdravko Žabac Radić, Bogdan Rankić, Stevica Jeftić, Dragiša Baja Đurić, Aco Ostojić,  Dragiša Marjanović, ljubiša Adamović, Radovan Kajac Jović,  Zoran Geca Ostojić. Trener je bio Aco Ostojić, a njegov pomoćnik Žiko Van Gal Stević.

Ulaznice za ovu utakmnicu bile su u pretprodaji na mjesec dana prije utakmice, a bilo je prisutno 2500 gledalaca sa kupljenim ulaznicama. Rezultat ove utakmice nije bio bitan, a od aktivnog igranja fudbala u klubu oprostili su se:Dragiša Marjanović, Ibrahim Špile Arnautović, Stevica Jeftić i Bogdan Rankić.

Igranje ove utakmice bio je tradicionalni nastavak gostovanja prvoligaša bivše SFRJ u Dvorovima. Prethodno 1976. godine gostovao je FK ,,Sloboda” Tuzla, a 1979. godine FK ,,Željezničar” Sarajevo.

Na ovaj događaj iz arhiva FK ,,Proleter” Dvorovi podsjetio je Vladan Simeunović.

​Semberija info