Borac izborio finale i ABA 2 ligu :: Semberija INFO ::

 

Borac izborio finale i ABA 2 ligu


BANjALUKA - Borac je u finalu lige BiH. Banjalučki košarkaši su u trećoj odlučujućoj utakmici savladali Bosnu 87:80 i tako sa 2:1 u seriji odlaze na megdan Igokei. Tako su izborili i ABA 2 ligu.

Prvo poluvrijeme majstorice donijelo je veoma izjednačen meč u kojem su se ekipe često smjenjivale u vođstvu. Borac se oslanjao na šut za tri poena iako je na početku imao  lope procente. Bosna je drugoj strani imala i unutrašnju igru i iskoristila veću širinu igračkog kadra na toj poziciji.

Na startu treće četvrtine Bosna je podigla intenzitet u odbrani, što joj je uz dobar šut donijelo i prvo dvocifreno vođstvo (59:49).

Banjalučani su se vratili šutem za tri i prišli na 56:59 a onda je svirana greška u napadu Saniju Čampari. Ipak do kraja četvrtine domaći tim je prišao na samo poen zaostatka. Na krilika sjajnog Džeroda Vesta Borac je došao i do vođstva 69:66.

Nastavili su u sjajnom ritmu Banjalučani pa su nakon poena Čampare došli i do plus osam (80:72). Nisu je zatim ispuštali do kraja iako su gosti zaprijetili.

Najefikasniji u timu Borca bili su Vest sa 21, te Vuk Bošković sa 15. Kod Bosne Vojin Ilić je ubacio 22 poena.

Rival u finalu je Igokea a šampion BiH će postati ekipa koja prva dođe do tri pobjede.


Izvor: Glas Srpske