FK “PROLETER“ DVOROVI: BORISAV BORIJA PERIĆ 1939-2022. GODINE :: Semberija INFO ::

 

FK “PROLETER“ DVOROVI: BORISAV BORIJA PERIĆ 1939-2022. GODINE


Borija Perić je jedan od najpoznatijih Sembereca skraja dvadesetog vijeka, koga su poznavali svi mladi iz Semberije i Regiona a koji su dolazili na kupanje na bazenima Banje Dvorovi. Borija je bio upravnik bazena i neprikosnoveni autoritet za sve posjetioce. Jedan je od najzaslužnijih Dvorovljana za sve što je napravljeno na bazenima banje tokom dvadesetog vijeka a većinu objekata je pravio lično on sa svojim saradnicima.



Medjutim, danas pišemo o fudbaleru Boriji Periću koji je fudbal igrao u FK “Proleter“ Dvorovi skraja pedesetih i sve ,skoro do kraja šezdesetih godina dvadesetog vijeka. Bio je nezamjenjivi igrač u tadašnoj postavi kada su igrali uglavnom Dvorovljani i takmičili se u podsaveznim ligama. Igrao je u generaciji sa Neđom, Đilasom, Borom Tanasićem, Draganom Vilotićem i ostalim, koji su u to vrijeme veselili svoje navijače dobrim igrama i ponašanjem na terenu.

Pored toga što je igrao fudbal, Borija je bio i nezamjenjiv u radu Uprave kluba, obezbedjivanju materijalnih i građevinskih sredstava, logistici i ostalo. Uvijek je učestvovao u radu kluba, organizaciji velikih manifestacija (prijateljskih utakmica sa „Slobodom“, „Željezničarem“, „Crvenom zvezdom“, tombulama i sl.). Imao je uvjek ideje za poboljšanje i olakšanje organizacija.



Njegovi sinovi Proko i Vlado se nisu bavili fudbalom,ali nesebično pomažu rad kluba, a šansu da osvjetla njegov fudbalski obraz ima unuk Borislav Boro Perić koji nastupa u najmladjim kategorijama Proletera.
Za sve zasluge koje je ostvario u klubu, Borija Perić je od 1979. godine nosilac „BRONZANE PLAKETE FK “PROLETER“ DVOROVI. Sahranjen je na lokalnom groblju u Dvorovima.

IZ ARHIVA FK “PROLETER“ DVOROVI/PIŠE VLADAN SIMEUNOVIĆ.