Partizan protutnjao kroz Laktaše :: Semberija INFO ::

 

Partizan protutnjao kroz Laktaše


Izvor: Glas Srpske

LAKTAŠI - Spektakl u Laktašima pripao je košarkašima Partizana. Beogradski tim je u meču 20. kola ABA lige u prepunoj dvorani savladao Igokeu 98:52 (23:21, 26:12, 23:10, 26:9) i tako došao do 14. pobjede u regionalnom takmičenju.

Partizan je u ovaj meč ušao bez četvorice košarkaša Alekse Avramovića, Frenka Kaminskog, Alena Smailagića i Uroša Trifunovića, ali je većim dijelom utakmice u potpunosti kontrolisao dešavanja na parketu.

Igokea je bila ravnopravan rival samo do 13.minuta kada su domaći poslednji put imali neriješen rezultat. Tada je bilo 25:25, a zatim je uslijedila serija Partizana od 10:0 koja je prelomila meč. Nakon toga gosti su krenuli da igraju sa puno više samopouzdanja i sigurno su povećali i sačuvali prednost. Domaći tim nikako nije uspijevao da odgovori na agresivnu igru “crno-bijelih”.

Partizan je iskoristio svoju dominaciju u skoku što mu je uz loš šut Igokee za tri poena u prvom dijelu donijelo prednost koju su sačuvali do kraja utakmice. To je omogućilo treneru Željku Obradoviću da veću minutažu u ovom duelu da Balši Koprivici i Mateušu Ponitki a dodatne minute su dobili i Tristan Vukčević kao i Džejlen Smit. Uprkos tome intenzitet igre gostujućeg tima nije padao.

U pobjedničkom timu Partizana najbolju utakmicu od dolaska odigrao je Mateuš Ponitka koji je ubacio 16 poena, dok je Bruno Kaboklo dodao 14. Poen manje ubacio je Koprivica. Kod Igokee jedini dvocifren igrač je bio Edin Atić sa 10 poena.

Dolazak košarkaša Partizana izazvao je veliku pažnju u Laktašima, pa je dvorana bila ispunjena do poslednjeg mjesta a gosti su imali ogromnu podršku. Najviše aplauza dobio je trener Željko Obradović prilikom ulaska u dvoranu a i nakon meča. Navijači su mu skandirali “Uzmi Željko evro-titulu”. Takođe bio je transparent posvećen tragično preminulom Dejanu Milojeviću na kojem je pisalo: ”U srcima našim velika je rana pamtiće te vječno djeca Partizana, Dejan Milojević 1977-20024”.