KUP BIH: SUTRA IGRAJU BORAC I ZVIJEZDA 09 :: Semberija INFO ::

 

KUP BIH: SUTRA IGRAJU BORAC I ZVIJEZDA 09


Foto: Ilustracija
Sinošnji duel FK „Velež“ i FK „Tuzla Siti“ bio je prva takmičarska utakmica pod krovom Fudbalskog/Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u 2024. godini. Danas i sutra biće odigrane preostale utakmice osmine finala Kupa BiH. Između ostalih, sutra će u Banjaluci snage odmjeriti FK „Borac“ i FK „Zvijezda 09“.

-Borac je favorit u sutrašnjem duelu. Iza sebe imaju uspješnu polusezonu, dobra su ekipa a iza sebe imaju odličan ciklus priprema u ovoj zimskoj pauzi. Međutim , mi ne putujemu u Banjaluku sa bijelom zastavom. Odradili smo kvalitetne pripreme pred nastavak Premijer lige BiH i pojačali ekipu sa nekoliko kvalitetnih fudbalera tako da možemo obećati veliku borbu na Gradskom stadionu u Banjaluci“, rekli su za „Semberija INFO“ iz FK „Zvijezda 09“.

Pred meč sa semberskim premijerligašem, izjave za medije su dali trener i kapiten FK „Borac“. Šef stručnog štaba banjalučke ekipe, Vinko Marinović rekao je da sa puno optimizma dočekuje proljetni dio sezone.

-Vjerujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i izboriti plasman u narednu rundu takmičenja. Neće to biti lako. Zvijezda 09 je pokazala da ima kvalitet, ali mi želimo da nastavimo niz koji smo imali tokom jeseni“, izjavio je Marinović dok je Srđan Grahovac, kapiten FK „Borac“ naglasio da je ekipa Zvijezde 09 u dosadašnjem dijelu sezone pokazala da posjeduje kvalitet, pokazavši koliko znaju biti nezgodni tako da će njegovi suigrači morati biti fokusirani i skoncentrisani od prve do zadnje minute.

Podsjećanja radi, krajem septembra prošle godine odigrane su utakmice 1/16 Kupa BiH gdje su Semberci sa 1:3 savladali ekipu GNK „Bratstvo“ iz Bosanske Krupe dok su Banjalučani minimalnim rezultatom slavili protiv FK „Radnik“ iz Hadžića.