U nedjelju počinje „GOal girls“ futsal kamp za djevojčice :: Semberija INFO ::

 

U nedjelju počinje „GOal girls“ futsal kamp za djevojčice


Posljednjih godina futsal je u Bijeljini u ekspanziji, a u prilog tome govori činjenica da je klub malog fudbala "Radnik" iz Bijeljine u svojoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine osvojio šampionsku titulu.
 
Dobri rezultati KMF "Radnik" su privukli mnogobrojne ljubitelje futsala na utakmice, a od posebnog značaja jeste činjenica da tim utakmicama prisustvuje veliki broj dječaka i djevojčica.


 
S obzirom na to da okosnicu šampionskog tima čine momci koji su rodom iz Bijeljine i okoline, dugoročni plan jeste da se animiraju djeca i mladi kako bi Bijeljina i u narednim godinama imala tim koji će igrati značajnu ulogu na fudbalskoj sceni.
 
Pošto ženski futsal u gradu nije na zadovoljavajućem nivou, grupa sportskih radnika je došla na ideju da se, u partnerstvu sa KMF „Radnik“, organizuje jednodnevni kamp u zatvorenom pod nazivom „GOal girls“, koji će podrazumijevati aktivnosti koje će djevojčicama približiti futsal kao sport, ali i kao način za stvaranje zdravih navika.
 
Kamp će se održati 11. februara 2024. godine od 09.00 do 12.00 časova u dvorani Gimnazije „Filip Višnjić“ i podrazumijevaće sljedeće aktivnosti:
  • Radionica na temu "Prednosti bavljenja futsalom i značaj ovog sporta na globalnom nivou"
  • Organizovanje mini treninga za djevojčice
  • Organizovanje poligona za djevojčice
  • Dodjela sertifikata svim učesnicama kampa
  • Druženje organizatora, stručnih radnika i polaznica kampa
 
Aktivnost se realizuje u sklopu projekta „Football zajedno“, kojim koordiniše „Fairplay“ inicijativa iz Austrije, sa glavnim implementacijskim partnerom „Igrajmo zajedno inicijativa“ (iZi) u saradnji sa fudbalskim savezima Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kroz UEFA „HatTrick“ program, a uz podršku Austrijske razvojne agencije (ADA).