SP u vaterpolu: "Delfini" korak do Pariza :: Semberija INFO ::

 

SP u vaterpolu: "Delfini" korak do Pariza


Izvor: Glas Srpske

DOHA - Vaterpolisti Srbije očitali su lekciju Crnoj Gori koju su pobijedili rezultatom 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0), u drugom kolu grupne faze takmičenja na Svjetskom prventvu u Dohi.

"Delfini" su tako napravili veliki korak ka prvom mjestu u grupi koje donosi direktan plasman u četvrtfinale, a samim tim i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu ove godine.

Rival Srbima u trećem kolu koje je na rasporedu u petak od 15.30 časova biće SAD koji ima učinak 1-1, nakon poraza od Crne Gore i slavlja nad Japanom. U drugu fazu takmičenja dalje će proći prve tri ekipe iz svake grupe s tim što će prvoplasirani igrati četvrtfinale, a ostali timovi će se boriti u osmini finala. 

Izabranici selektora Uroša Stevanovića sjajno su otvorili utakmicu i poveli sa 4:0, što je odredilo i dalji njen tok. Prvi pogodak "ajkule" su postigle tek u osmom minutu da bi deset minuta Srbija bila bez gola što je Crna Gora iskoristila i prišla na "minus dva" (6:4). Pet golova srpskih vaterpolista u trećem periodu igre samo su potvrdili dobru igru dok su u posljednjoj četvrtini postigli tri, a nisu primili nijedan za veliko slavlje.

Dušan Mandić postigao je četiri gola za Srbiju, Strahinja Rašović, Viktor Rašović i Đorđe Vučinić dodali su po dva, a Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Sava Ranđelović, Nemanja Vico po jedan. Po jedan gol za Crnu Goru postigli su Kanstantin Averka, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Đuro Radović, Dušan Matković i Jovan Vujović.