Crvena zvezda tijesnim porazom od Mančester Sitija završila Ligu šampiona :: Semberija INFO ::

 

Crvena zvezda tijesnim porazom od Mančester Sitija završila Ligu šampiona


Фото - Танјуг
  Izvor: Glas Srpske

​BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Mančester sitija u Beogradu (3:2), u posljednjem meču grupe G Lige šampiona.

Strijelci za aktuelnog prvaka Evrope bili su Mika Hamilton u 19, Oskar Bob u 62, odnosno Kalvin Filips iz penala u 85, dok su za crveno-bijele pogađali In Bom Hvang u 76, odnosno Aleksandar Katai u prvom minutu sudijske nadoknade.

Siti je grupnu fazu završio sa maksimalnih 18 bodova, dok su crveno-bijeli ostali na onom jednom, osvojenom protiv Jang Bojsa na svom terenu. Može se reći da je Zvezda u utakmicu ušla hrabro, bez preteranog respekta prema favorizovanom rivalu, aktuelnom prvaku Evrope.

Presingom su u nekoliko navrata izmamili aplauze sa tribina, ali činjenica je i da su gosti bili ti koji su imali inicijativu i loptu u nogama.

Siti je do vođstva stigao već u 19. minutu, kada je debitant Mika Hamilton savladao Omrija Glazera.

Hamilton je primio loptu na desnoj strani od Rika Luisa, prevario je Dragovića, a onda iz nimalo lake pozicije poslao neodbranjiv udarac pod prečku gola Glazera.

Mogla je Zvezda vrlo brzo do izjednačenja, ali je za šansom u 27. minutu samo mogao da žali mladi Kosta Nedeljković.

Lijepo je u kaznenom prostoru zalomio Griliša, ali je njegov udarac slabijom lijevom nogom otišao preko prečke.

Siti je vrlo lako i brzo dolazio do šesnaesterca crveno-bijelih, ali završno dodavanje je falilo Njunjesu, Hamiltonu, a kod jedne situacije i centrimetri Oskaru Bobu.

Na startu nastavka prvi je pripretio strelac jedinog gola do tada, ali je lopta otišla malo pored stative gola Glazera.

Crveno-beli su ubrzo imali dve dobre šanse, ali je Ortega najpre odbranio volej udarac Ndiajea, a onda i pokušaj Kange sa distance.

Sudija Agajev je zbog dva olaka faula za Siti iznervirao navijače domaćih, da bi potom i Bahar reagovao trostrukom promenom, ubacivši Lučića, Kataija i Mijatovića na teren.

Kazna za promašaje stigla je u 62. minutu, kada se još jedan Sitijev klinac upisao u strelce. Bio je to Oskar Bob.

Sve je sam uradio napadač "građana", poveo loptu, ušao u šesnaesterac, a onda pored Mijailovića poslao precizan šut u dalji ugao po zemlji, te tako savladao Glazera, prenosi B92.net.

Mijatović je oprobao udarac iz velike daljine, šutirao je pored gola, da bi nešto kasnije, na dodavanje Bukarija, pogodio stativu.

Zvezda je do gola konačno stigla u 76. minutu, kada je Korejac In Bom Hvang dobro kombinovao sa Bukarijem, a potom savladao Ortegu za veliku radost domaćih.

Nije mnogo trebalo gostima da vrate dva gola prednosti, a nakon prekršaja Đige nad Hamiltonom, Agajev je svirao penal, koji je realizovao Kalvin Filips u 85. minutu.

Nije se Zvezda predavala, pošto je u prvom minutu sudijske nadoknade Katai pogodio glavom poslije kornera koji je izveo Hvang.