U TOKU JE SEDMI „TROFEJ PANTERA 2023“ :: Semberija INFO ::

 

U TOKU JE SEDMI „TROFEJ PANTERA 2023“


Danas prijepodne, u Bijeljini je svečano otvoren Međunarodni džudo turnir „Trofej Pantera 2023“. Ovo se sedmi put da Džudo klub „Panter“ u Bijeljini organizuje svojevrsno prvenstvo ovog dijela Evrope u džudou za mlađe kategorije (uzrasta od 2006. do 2015. godišta). Naime, danas su u dvorani bijeljinske Gimnazije nastupili džudisti iz ukupno 11 zemalja: Češke Republike, Rumunije, Bugarske, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Mađarske, Ukrajine i BiH.



-Ovo je sedmo izdanje našeg turnira. Zadovoljstvo je vidjeti ovoliki broj gostujućih takmičara koji su u naš grad stigli iz deset evropskih zemalja. Njihovo prisustvo najbolje govori o kvalitetu turnira „Trofej Pantera“ a mi, u Džudo klubu „Panter“ obećavamo da ćemo i narednih godina organizovati ovaj turnir i praviti ga još većim, još organizovanijim, još boljim. Bijeljina je grad sporta i zaslužuje da ima jedan ovako važan džudo turnir“, rekao je Ognjen Đuka, predsjednik UO Džudo kluba „Panter“ izrazivši zahvalnost svim prijateljima kluba koji su pomogli da se današnji turnir organizuje i da teče bez ikakvih problema.

Prije zvaničnog početka turnira organizatori su dali priliku nekolicini mladih džudista da se u atmosferi jednog velikog takmičenja okušaju na tatamiju i osjete ljepotu džudo sporta. Po okončanja borbi svi su nagrađeni medaljama.



U ime gradonačelnika Grada Bijeljina, turnir je proglasio otvorenim njegov savjetnik Radiša Petrović. On je svim takmičarima poželio uspjeh i dobro zdravlje a organizatoru čestitao na kvalitetno urađenoj organizaciji turnira.

-Poželio bih našim gostima da se lijepo osjećaju u našoj Bijeljini. Želim vam da ponesete lijepe utiske iz Bijeljine i da nam se ponovo vratite“, zaključio je Petrović.

Učešće na ovogodišnjem turniru u Bijeljini uzeo je i Džudo klub „Drim“ iz Struge. Makedonci učestvuju na turniru „Trofej Pantera“ od njegovih početaka održavajući jako dobre sportske veze sa bijeljinskim džudistima.

-Srećni smo da smo ponovo u Bijeljini. Drago mi je što je ovaj turnir primjetno bolji od prošlogodišnjeg. Moj prijatelj iz Džudo kluba „Panter“, Vladimir Đokić i njegova ekipa svake godine prave jako dobru sportsku priču u Bijeljini i podrazumijeva se da ćemo doći i mi iz Struge. Došli smo sa sedam takmičara, pet djevojčica i dva dječaka i nadamo se medaljama. Naporno treniramo i dobra je prilika da oni ovdje u Bijeljini odmjere snage sa vršnjacima iz drugih država“, rekao je za Semberija INFO Gjorgji Stojanov, trener Džudo kluba „Drim“.

(Semberija info)