Fudbaler porijeklom iz Banjaluke potukao se na terenu i zaradio doživotnu zabranu :: Semberija INFO ::

 

Fudbaler porijeklom iz Banjaluke potukao se na terenu i zaradio doživotnu zabranu


Američki fudbaler, čiji je djed 1945. godine iz Banjaluke emigrirao u Argentinu, zbog nesportskog ponašanja i tuče na terenu dobio je doživotnu zabranu igranja fudbala u Americi.

Kako piše  N1, Matko Miljević, rođen je u Americi, a igrao je za juniorske nacionalne reprezentacije SAD i Argentine. Zbog velikog talenta i ljubavi prema fudbalu, u hrvatsku reprezentaciju ga je zvao legendarni Davor Šuker, obzirom da je sam izrazio želju da zaigra za Hrvatsku, jer je porodično hrvatskog porijekla.

Međutim , proteklih nekoliko godina nije mu pošlo za rukom da se etablira, i karijera mu je krenula nizbrdo.

Miljević je 2021. godine prešao u MLS, u redove Montreala, ali ispao je iz rotacije i suočen s manjkom minuta odlučio se zaigrati tamošnju amatersku ligu pod lažnim imenom.

Odigrao je tri utakmice za niželigaški kanadski klub s odličnim efektom od šest golova i dvije asistencije, niko nije posumnjao da se radi o profesionalnom fudbaleru sve dok u trećoj utakmici nije protivnika lupio šakom u glavu i zaradio prijavu policije.



Kanađani javljaju da je prilikom rezultata 5:0 za protivnički tim Miljević vrijeđao protivničkog igrača na španskog, zatim ga pljunuo u lice i udario. Sudije su odmah prekinule utakmicu, udaljili Miljevića s terena i upisali automatsku pobjedu protivničkoj ekipi.

Tako je jednom velika fudbalska nada porijeklom iz Banjaluke, s planovima i da zaigra za hrvatsku reprezentaciju, na tužan način završio svoju fudbalsku karijeru.

​(Nezavisne)