GUST RASPORED ZA MARKOVIĆA I NOVICKOG :: Semberija INFO ::

 

GUST RASPORED ZA MARKOVIĆA I NOVICKOG


Najbolji seniori bh. karatea počeli su proces priprema za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Budimpešti od 24. do 29. oktobra. Prvi krug priprema odvija se na Ilidži gdje je okupljen širi sastav najuspješnijih seniora i seniorki. Među njima se nalaze dvojica članova KK „Šampioni“ iz Bijeljine: Lazar Marković i Aleksandar Novicki. Ovo je veliko priznanje za bijeljinski karate a dvojac Marković i Novicki imaju šansu da budu prvi bijeljinski karatisti koji će u seniorskoj kategoriji nastupiti na Svjetskom prvenstvu.



Do smotre najboljih svjetskih karatista u Budimpešti, karatiste KK „Šampioni“ očekuje još važnih takmičenja. U subotu pred nama, 16. septembra, nastupiće na Državnom prvenstvu BiH za kadete, juniori i mlađe seniore na kojem je prijavljeno učešće 484 takmičara. Poslije ovog turnira slijedi Balkansko prvenstvo za seniore i seniorke koje će se 22. septembra održati u Tirani. Između 67 takmičara koji će predstavljati BiH nalaze se Lazar Marković i Aleksandar Novicki. Odmah poslije Balkanskog prvenstva slijedi Svjetska karate 1 liga za mlade koja će se od 29. septembra do prvog oktobra održati na kiparskoj Larnaki. I na ovom takmičenju će svoje vještine među konkurentima iz cijelog svijeta pokazati dvojac Marković-Novicki.

Podsjećamo, prije dvije godine Aleksandar Novicki je osvojio zlatnu medalju na Svjetskoj karate1ligi za mlade u Veneciji a prošle godine je na istom turniru osvojio srebrnu medalju. Srebrnu medalju je prošle godine osvojio i Lazar Marković na Svjetskoj karate1 ligi za mlade na Kipru, Larnaka 2022.

(Semberija info)