Vučić: Basketašima po 200.000 evra ako osvoje zlato na OI u Parizu :: Semberija INFO ::

 

Vučić: Basketašima po 200.000 evra ako osvoje zlato na OI u Parizu


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas mušku reprezentaciju Srbije u basketu 3x3, koja je prošle nedjelje na Evropskom prvenstvu u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju i tom prilikom poručio da će svaki od njih dobiti po 200.00 evra ukoliko osvoje zlato na Olimpijskim igrama u Parizu sljedećeg ljeta.

- Ponosan na ove momke i na selektora Marka Ždera koji nije opravdano ovdje. Ovi momci donose medalju sa svakog takmičenja i to je po pravilu zlato. Čestitke svima, Savezu, Predragu Daniloviću, resornom ministru Zoranu Gajiću koji je takođe ovdje sa nama. Mi se nadamo zlatu iz Pariza, zamolio sam ih da osvoje zlato i ako tako bude, svako od njih će dobiti po 200.000 evra - rekao je predsjednik Srbije.

Učinićemo sve da im olakšamo put, da imaju najbolje moguće uslove, a na njima je da nas obraduju, dodao je Vučić.

- Zbog obaveza sam gledao samo polufinalni meč protiv Letonije, znate da "učim neku košarkašku školu", bilo je zadovoljstvo gledati i vidjeti kako kontrolišu utakmicu i kako protivnik nema ni promil šanse da preokrene. Nisam mogao da gledam finale sa Litvanijom, ali ću da vratim, čuo sam da je bila teška utakmica. Hvala vam momci, Srbija je ponosna na vas. Živjela Srbija - naglasio je Vučić.

Predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović rekao je da je nova zlatna medalja kruna napornog rada reprezentativaca, kao i ulaganja i pomoći države.

- Velika zahvalnost ovim momcima koji su godinama unazad najbolji, imaju svjetsku titulu i pet uzastopnih evropskih. Hvala i državi koja nam pomaže, resornom ministru, Olimpijskom komitetu. Znam da se mnogima ovo neće svidjeti što kažem, ali to je tako, mi bez pomoći države ne bismo mogli da imamo ovakve rezultate - rekao je Danilović

(Tanjug)