Iznenađujući transfer u Premijer ligi: Umjesto u Zrinjskom, završio u Zvijezdi 09 :: Semberija INFO ::

 

Iznenađujući transfer u Premijer ligi: Umjesto u Zrinjskom, završio u Zvijezdi 09



Dugo godina jedan od najboljih fudbalera Širokog Brijega Bože Vukoja potpisao je ugovor sa Zvijezdom 09, čime je novajlija u društvu najboljih doveo veliko pojačanje u borbi za opstanak.

Vukoja (25) godinama je nosio ofanzivni vezni dio terena u ekipi Širokog Brijega, ali je prije desetak dana raskinuo ugovor s ovim klubom. Očekivao se prelazak u Zrinjski.

Špekulisalo se o tome da je raskinuo saradnju sa Širokobriježanima zbog Zrinjskog, no kada već nije potpisan ugovor, napravio je neočekivan transfer. Potpisao je ugovor sa Zvijezdom 09 i ostaće u Premijer ligi BiH.

Novajlija u društvu najboljih iz dana u dan predstavlja nova pojačanja, a danas je stigao i fudbaler koji bi trebao biti veliko pojačanje u borbi za opstanak, Bože Vukoja.

"Bože dolazi kao slobodan igrač iz Širokog Brijega gdje je imao 124 nastupa. Potpisao je ugovor na dvije godine, a zadužio je dres sa brojem 77", saopštili su iz Zvijezde 09.

Prije sjajnih nastupa za Široki Brijeg, Vukoja je nastupao za GOŠK u našem fudbalu te za hrvatski Neretvanac iz Opuzena.


klix.ba