„Izazov po mjeri svih koji pomjeraju granice“: OCR RS Tavna - Trke sa preprekama okupile 530 takmičara :: Semberija INFO ::

 

„Izazov po mjeri svih koji pomjeraju granice“: OCR RS Tavna - Trke sa preprekama okupile 530 takmičara



OCR RS - Tavna - Trka sa preprekama okupile su danas 530 učesnika od čega 200 djece uzrasta od 3 do deset godina.

Ova sportska manifestacija održava se u mjestu Tavna kod Bijeljine na području grada Bijeljina i opštine Ugljevik.

Organizatori trke su Mladen Stevanović iz Ugljevika i Vladimir Sarić iz Bijeljine.



Stevanović je izrazio zadovoljstvo masovnošću i brojem takmičara te istakao da je ova sportska manifestacija za sve ljubitelje sporta, avanture i netaknute prirode.

- Staza kojom učesnici trče obuhvata najljepše predjele. Na putu do cilja učesnike očekuje spoj trčanja i nevjerovatnih prepreka koji pradstavljaju izazov po mjeri svih onih koji žele da pomjere svoje granice-rekao je Stevanović.

Vladimir Sarić, jedan od organizatora, rekao je da je trka okupila 330 učesnika za odrasle grupe, te da se ova sportska manifestacija prvi put održava na teritoriji grada Bijeljine i opštine Ugljevik a drugi put u Republici Srpskoj i BiH.

- OCR RS - trke sa preprekama za odrasle ima stazu dužine 13 kilometara sa 20 raznoraznih prepreka. Takmičari su raspoređeni u 8 grupa-pojasnio je Sarić.

Trku za odrasle su zvanično otvorili predstavnici grada Bijeljina, Milan Lazić i Milan Lazarević.



Obstacle course race OCR, u prevodu trke sa preprekama se raširio planetarno i svake godine je sve popularniji.

Današnja sportska avantura predviđa 13 km najtvrđeg planinskog terena sa desetinama teških prepreka kroz blato, vodu, prašinu... i više od 700 metara visinske razlike. Visoki zidovi, penjanje po užetu, majmunske šipke, puzanje kroz blato, nošenje vreća sa pijeskom, vuča tereta, vodene prepreke, puno sreće, bola, radosti su samo dio prepreka koje očekuju učesnike ove sportske manifestacije.


​Za Semberija info - Mladen Vasilić