Bosna i Hercegovina savladala Lihtenštajn 2:1 :: Semberija INFO ::

 

Bosna i Hercegovina savladala Lihtenštajn 2:1


Фото - АА

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras na Bilinom polju u Zenici ekipu Lihtenštajna rezultatom 2:1, u okviru petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Odlično je krenulo za domaće, pa je već u 3.minuti Edin džeko postigao pogodak za 1:0, na nesebičnu asistenciju Nemanje Biblije.

Igrao se 18.minut, a na sceni isti tandem. Nemanja Bilbija je povukao kontranapad, uposlio Edina džeku, a kapiten Zmajeva rutinski savladao gostujućeg golmana, iako je pogodak naknadno pripisan gostujućem defanzivcu Luhingeru kao autogol. 

Najljepši detalj prvog poluvremena viđen je u 21.minuti. Nakon kornera gostujućeg tima, džeko je glavom izbio loptu, a sa 30 metara volej je uhvatio Volfinger i poslao loptu u same rašlje Šehićevog gola, te postigao prvi pogodak za Lihtenštajn u ovim kvalifikacijama. Ovaj prelijepi pogodak izmamio je gromoglasan aplauz sa tribina stadiona Bilino polje.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao.

U drugom poluvremenu viđena je prava fudbalska uspavanka. Praktično se ništa nije dešavalo do 73.minute kada ne publiku probudio Nemanja Bilbija, ali ipak nije iskoristio lijepu asistenciju Demirovića. Dvije minute kasnije opet je Bilbija u glavnoj ulozi, kada je nakon centaršuta Pjanića, šutirao glavom ali je golman gostiju Buhel uspio odbraniti taj udarac.

Do kraja utakmice sličan scenario. Nekoliko pokušaja koji nisu urodili plodom, tako da je na kraju upisana neočekivano teška pobjeda. Tri boda koja mnogo znače, ali igra koja se vrlo brzo mora zaboraviti. Priliku za bolji utisak selekcija Bosne i Hercegovine ima već u ponedjeljak, kada slijedi gostovanje selekciji Islanda. 

Nakon pet kola Bosna i Hercegovina sada ima šest osvojenih bodova i nalazi se na četvrtom mjestu grupe J.


​BHRT