KARATISTI IZ SLOVAČKE UČESTVOVALI NA TURNIRU U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

KARATISTI IZ SLOVAČKE UČESTVOVALI NA TURNIRU U BIJELjINI


U Bijeljini je u nedjelju, trećeg septembra održan 17. Međunarodni karate turnir „Bijeljina OPEN – Noć šampiona 2023“. Organizator turnira je Karate klub „Šampioni“ a ove godine su Bijeljinu posjetile 74 karate delegacije iz 11 zemalja: Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Njemačke, Švedske i Bosne i Hercegovine a po prvi put je nastupila i jedna ekipa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Na turniru su nastupila 672 takmičara koji su kroz 152 kategorije ostvarili 857 nastupa u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Po prvi put ove godine, na bijeljinskom turniru je učestvovala i selekcija Slovačke karate federacije. Kako je došlo do ove saradnje?



Predstavnici Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine nekoliko godina unazad sarađuju sa kolegama iz Slovačke. Najvidljivija posljedica takve saradnje je učestvovanje karatista iz Republike Srpske na karate kampu u Banskoj Bistrici ove i prošle godine. Tako je došlo i do uzvratnog nastupa najboljih slovačkih pionira i kadeta na ovogodišnjem „Bijeljina OPEN 2023“.



-Prvi put smo ovdje i drago nam je da vidimo sve ono što smo čuli o ovom turniru. Ispred Slovačke karate unije došli smo sa 35 takmičara mlađih kategorija. Kvalitet turnira je odličan, naši takmičari će mnogo naučiti a preporučiću kolegama iz saveza da sljedeće godine dođemo i sa juniorskom i selekcijom mlađih seniora. Nadam se da će ovo biti početak naše uspješne saradnje“, izjavio je Daniel Kvasnica, selektor U14 reprezentacije Slovačke.
 

Nakon završetka takmičenja ekipa iz Slovačke je izbrojala devet zlatnih, tri srebrne i pet bronzanih medalja, sve u borbama. Zlatne medalje su osvojili: Klempova Linda – dvije zlatne medalje (uzrasna kategorija 12 god., + 50kg i 13 god., -54kg), Klempova Laura (12 god., -50kg), Streicherova Romana (13 god., -44kg), Ševčikova Natalia (13 god., -49kg), Kulikova Vira (kadetkinje open apsolutna, + 61kg), Kovačik Šimon (11god., -40kg), Mitrik Richard (13 god., + 55kg) i Turčanik Richard (kadeti, -70kg).

Semberija info