UEFA žestoko kaznila Dinamo zbog sukoba u Atini :: Semberija INFO ::

 

UEFA žestoko kaznila Dinamo zbog sukoba u Atini


UEFA je donijela odluku prema kojoj će kazniti Dinamo iz Zagreba zbog incidenata navijača u Atini, a uoči meča koji se tada trebao odigrati sa AEK-om.

Dinamo do kraja sezone neće imati gostujuće navijače u evropskim takmičenjima.

Podsjećamo, incidenti su se desili 8. avgusta, kada je grupa navijača iz Hrvatske, uprkos zabrani se uputila ka Atini. Oni su zajedno sa navijačima Panatinaikosa se tukli s fanovima AEK-a. Epilog tog sukoba je bio jedan izgubljen život.

- Prema procjeni UEFA-e, sve utakmice u kojima sudjeluju gostujući navijači GNK Dinama smatraju se visokorizičnim, a to je nažalost potvrđeno posebnom težinom incidenata zbog prisutnosti navijača GNK Dinamo u Atini, uprkos odluci da se ne osigura njih s kartama za dotičnu utakmicu. To je takođe istaknuto u izvještaju koje sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile – navode.

Vijest o kazni dolazi nakon šokantnog ispadanja iz borbe za Ligu prvaka u 10. minuti sudijske nadoknade. Dinamo je do 2. minute sudijske nadoknade imao prolazak u plejof kvalifikacija Lige šampiona, kada primaju gol za 2:1, što je bio rezultat i prve utakmice, dok u 10. minuti sudijske nadoknade pogađa reprezentativac Hrvatske Domagoj Vida.


Glas Srpske