Đoković u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju; Odličan meč protiv Frica :: Semberija INFO ::

 

Đoković u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju; Odličan meč protiv Frica


Najbolji teniser Srbije Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Sinsinatiju, pošto je ubjedljivo pobijedio Tejlora Frica rezultatom 2:0 (6:0, 6:4).

U borbi za plasman u finale Đoković će se sresti sa Njemcem Akesandrom Zverevim.

Sjajno je Đoković otvorio duel sa Amerikancem, "zbrisao" ga u početnom setu poslije samo 21 minuta igre sa 6:0.

- Mislim da sam odigrao zaista fenomenalan meč pogotovo u prvom setu. Savršen set zaista, bez mnogo grešaka. Odmah sam krenuo veoma čvrsto sa osnovne linije, natjerao ga da pravi dosta grešaka, on je bio malo nervozniji na početku. Ja sam onda odigrao malo slabiji prvi gem drugog seta, dao mu brejk i onda je on, da kažem malo oživio i počeo bolje da igra. Međutim, od 2:4 samo odigrao četiri vrlo solidna gema, natjerao ga da bude u reliju poslije svake prve serve koju je ubacio. Trudio sam se da diktiram tempo sa osnovne linije. Odličan meč, radujem se sljedećem izazovu - rekao je Đoković.

Fric nije imao čime da ga iznenadi, ovo mu je bila sedma pobjeda u isto toliko duela sa njim.

- Naravno da za pripremu meča gledam prethodne duele sa protivnikom. Znao sam njegovu igru dobro, ali svaki meč je novi izazov. Ovdje se nismo do sada sastajali. Očekivao sam da će imati dosta podrške publike. Odigrao sam gotovo savršeno, bez mane taj prvi set - dodao je Đoković.

Kaže da forma pred US open ide uzlaznom putanjom, što je i cilj njegovog učešća u Sinsinatiju.

- Iz meča u meč je sve bolje, to je nešto što želim. Svakog dana radim na tome, dižem nivo za još malo. To se dešava tokom turnira. Svaki dan je sve bolji osjećaj na terenu, nadam se da ću tim putem nastaviti - zaključio je najbolji teniser Srbije.

Njegov duel sa Zverevom je posljednji u polufinalnom programu i počinje tačno u ponoć po srednjeevropskom vremenu u noći između subote na nedjelje.

(Tanjug)