Srbija razbila Ukrajinu, Tijana Bošković blistala :: Semberija INFO ::

 

Srbija razbila Ukrajinu, Tijana Bošković blistala


Odbojkašice Srbije pobijedile su Ukrajinu sa 3-0 u setovima u Gentu na Evropskom prvenstvu.

Srbija, kao dvostruki uzastopni šampion svijeta i reprezentacija koja je tri puta bila evropski prvak jedan je od favorita za titulu na ovom turniru

Sve to su izabranice Đovanija Gvidetija pokazale već u prvom susretu kada su potpuno razbile Ukrajinu ne dozvolivši protivnicama ni promil šanse.

Po setovima je bilo 25:14, 25:19 i 25:16 gdke je Tijana Bošković pokazala klasu, a fantastično je odigrala i Mina Popović koja je posle nje bila najefikasnija, a sve je bilo gotovo za sat vremena i 17 minuta.

Generalno gledano, svaka reprezentativka Srbije je pokazala da joj je i te kako mjesto u ovom timu i da s razlogom igra u jakom klubu pa je jasno zbog čega su izabranice Đovanija Gvidetija među najvećim favoritima ovog šampionata.

On je po prvi put kao selektor Srbije ostvario pobjedu na Evropskom šampionatu.

Sa 22 poena je najistaknutija bila Tijana Bošković, dok je 11 imala Mina Popović, 9 Aleksandra Uzelac, po 5 Bianka Buša i Jovana Stevanović, 3 Sara Lozo i 2 Maja Ognjenović.

Srbiju čekaju dueli protiv još Belgije, Poljske i Mađarske, a na primjeruUkrajine mogle su da vide da sa selekcijom Srbije apsolutno nikome neće biti jednostavno.

(Nezavisne)