Đoković u osmini finala Sinsinatija, Fokina predao meč :: Semberija INFO ::

 

Đoković u osmini finala Sinsinatija, Fokina predao meč


Najbolji teniser Srbije Novak Đoković plasirao se u treće kolo turnira u Sinsinatiju pošto mu je Alehandar Davidovič Fokina predao meč u prvom gemu drugog seta pri vođstvu Đokovića od 1:0 u setovima. Đoković će se u trećem kolu sresti sa Francuzom Gaelom Monfisom.

Trenutno drugi teniser svijeta Novak Đoković je prvi set dobio sa 6:4 posle 42 minuta igre, a poslije dva odigrana poena u prvom gemu drugog seta Španac je zbog problema sa leđima morao da preda meč.

Alehandar Davidovič Fokina je dobro ušao u meč i u vrlo ravnopravnom duelu uspio već na drugom servis gemu Đokovića da izbori dvije brejk šanse ali nije uspio da ih realizuje za vođstvo.

Đoković je prvi došao do brejka na sredini prvog seta poslije medicinskog tajm-auta koji je Španac zatražio zbog problema sa leđima.

Već u narednom gemu Alehandar Davidovič Fokina uspijeva da uzvrati brejkom za izjednačenje ali Đoković mu potom ponovo oduzima sevis gem iskoristivši drugu brejk, odnosno set loptu, čime je stigao do vođstva u setovima.

U nastavku već na samom početku drugog seta poslije dva odigrana poena Španac je zbog problema sa leđima morao da preda meč.

U trećem kolu za plasman u četvrtfinale Novak Đoković će se nadmetati sa Francuzom Gaelom Monfisom koji je eliminisao Australijanca Aleksa de Minora sa 2:0 (7:5,6:4).

Đoković i Monfis se odlično poznaju jer su do sada na terenima odmjeravali snage u 18 mečeva, a pobjede je u svima odnio najbolji teniser Srbije.

(B92)